8.4 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
BiH

Objavljen Javni poziv privrednicima SBK-a za povoljna sredstva finansiranja

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 11.10.2021. godine, objavljen je Javni poziv privrednim društvima i obrtnicima sa područja Srednjobosanskog kantona za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Vlade Srednjobosanskog kantona dobiju finansiranja po stopi od 0,5 posto. Poticajna sredstva su namijenjena za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veća iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.
Maksimalan iznos odobrenih finansiranja za jedno privredno društvo iznosi do 150.000,00 KM, a za obrtnike do 30.000,00 KM sa minimalnim rokom otplate do 12 mjeseci i maksimalnim rokom otplate do 60 mjeseci, uklučujući i grace-period do najviše 6 mjeseci. #BBIbanka je u ovu svrhu osigurala sredstva iz vlastitih izvora u visini do 2.450.000,00 KM, dok je Ministarstvo privrede SBK za sufinansiranje profitne marže osiguralo 50.000,00 KM.
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja možete preuzeti na ovom linku.

The post Objavljen Javni poziv privrednicima SBK-a za povoljna sredstva finansiranja appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Xavi: Bijesan sam, volim ovaj klub i dat ću život da stvari ponovo krenu nabolje

Jajce Online

Crno tržište cigareta pojede ratu ino-duga BiH

Jajce Online

Dobio posao u stručnom štabu: Kenan Hasagić se vratio u Željezničar

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!