Connect with us

BiH

Objavljen kompletan raspored: 1.680 bosanskih hadžija ide u Medinu!

Avatar

Published

on

Dvanaest aviona bh. kompanije “FlyBosnia” prevest će 1.680 bosanskih hadžija direktnim letovima sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Medine. Tri leta zakazana su za ponedjeljak, 29. jula, u 7:15, 8:30 i 22:20 sati. U ovim avionima put Medine naći će se uglavnom hadžije Sarajevskog, Banjalučkog, Goraždanskog i dijela Bihaćkog muftijstva.

Dan kasnije, 30. jula biće organiziran jedan jutarnji let u 10:15 sati za preostale hadžije iz Bihaćkog muftijstva, i dva leta u večernjem terminu u 22:15 i 22:30 sati za hadžije iz Zeničkog muftiluka.

Četiri leta planirana su za srijedu, 31. jula, ujutro u 10:00 i 10:15, te navečer u 22:15 i 22:30 sati. Ovi letovi namijenjeni su za preostali dio hadžija iz Zeničkog muftijstva, zatim hadžije iz Tuzlanskog muftijstva i dio hadžija iz Travničkog muftijstva u avionu broj 9. U posljednjem desetom avionu koji će poletjeti 31. jula, putovat će drugi dio hadžija Sarajevskog muftijstva i sve ovogodišnje hadžije iz Mostarskog muftijstva.

Posljednjeg, četvrtog dana polaska iz Sarajeva put Medine, u četvrtak, 1. augusta, raspoređena su dva leta, u 10:00 i 10:15 sati. U 11. i 12. avionu naći će se preostale hadžije iz Sarajevskog muftijstva.

Jučer je u Sarajevu održan sastanak sa 38 ovogodišnjih hadžskih vodiča i četiri šerijatske konsultantice za hadžinice. Upute vodičima dali su Nezim ef. Halilović Muderris, rukovodilac Ureda za hadž i Izet ef. Čamdžić koordinator vodiča.

U narednim satima vodiči će sve ovogodišnje hadžije pojedinačno obavijestiti o terminima okupljanja i polazaka sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

 

 

(avaz)

Objava Objavljen kompletan raspored: 1.680 bosanskih hadžija ide u Medinu! pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement