9.7 C
Jajce
Petak, 1 ožujka, 2024
Jajce

Objavljujemo dramatično pismo Udruga domovinskog rata HVO Jajce Elektroprivredi HZ HB

Već neko vrijeme vlada napetost na relaciji Jajačke udruge domovinskog rata – Elektroprivreda HZ HB. Slučaj je kulminirao nakon nedavnog natječaja za prijem oko 130 uposlenika i vježbenika kojeg je objavila Elektroprivreda HZ HB.

Udruge proistekle iz Domovinskog rata sa područja općine Jajce reagirale su nakon spornog natječaja jer njime nije planirano upošljavanje niti jednog uposlenika u proizvodne pogone “Jajce 1” i “Jajce 2”.

Prema informacijama iz krovne braniteljske udruge “13.Rujan”, Elektroprivredi su poslali 2 pisma u kojima su otvoreno negodovali zbog neravnopravnog odnosa kojeg uprava ovog javnog poduzeća pokazuje prema upošljavanju radnika sa područja Jajca, tražeći da se takav odnos promijeni.

Nakon što se uprava ovog društva oglušila na ova pisma, na koja nije niti odgovorila, odlučeno je da se javno objavi pismo kojeg su braniteljske udruge HVO Jajce poslale upravi Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB.

Tekst pisma otkriva duboko razočarenje predstavnika Jajačkih udruga Domovinskog rata HVO odnosom kojeg uprava ovog Javnog poduzeća pokazuje prema Hrvatima Jajačkog kraja. Jajački branitelji poručuju upravi ovog poduzeća da neće stajati skrštenih ruku dok Hrvati Jajca bivaju zaobilaženi prilikom upošljavanja i upravljanja ovim poduzećem unatoč činjenici da 20% proizvodnje dolazi iz postrojenja u Jajcu. Branitelji poručuju kako su i u najtežim danima a i danas stajali uz svoj narod i da će tako uvijek i ostati.

U nastavku pogledajte pismo kojeg su Jajački branitelji poslali upravi Elektroprivrede HZ HB 21. ožujka ove godine.

Advertisement

Povezane vijesti

Predsjedatelj OV Jajce Josip Topić uputio otvoreno pismo bošnjačkom članu BiH Predsjedništva Denisu Bećiroviću

Glavni Urednik

Obavijest o regulaciji glavnom gradskom ulicom 13 i 14. rujna

Glavni Urednik

JAVNI POZIV za sudjelovanje u Programu zapošljavanja povratnika u malom gospodarstvu za 2022. i 2023. godinu

Glavni Urednik