6.1 C
Jajce
Subota, 16 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Oblačno s kišom i snijegom na planinama

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom ili rosuljom u većini područja.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica, Ivan-sedlo 0 stepeni, Sokolac 2, Sarajevo 3, Bugojno 4, Livno, Srebrenica, Zenica 5, Bihać, Tuzla 6, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Zvornik 7, Banja Luka, Bijeljina, Grude, Prijedor 8, Mostar 10, Trebinje 11, Neum 12 stepeni,

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni.

Dnevna temperatura vazduha od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Tmurno vrijeme, sa izraženijom naoblakom i slabijim padavinama, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće.

Tokom dana neophodno je posvetiti pažnju oblačenjunju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

U Hercegovini malo toplije u odnosu na unutrašnjost, pri tome će povremeno jače sjeverno strujanje remetiti ugođaj.

—–

BIHAMK

Kolovoz je pretežno mokar, oprez zbog odrona

Zbog saobraćajne nesreče, koja se dogodila na magistralnom putu M-17 na lokalitetu petlje Blatuša u Zenici, na snazi je obustavljanje saobraćaja.

Zbog saobraćajne nesreće. koja se dogodila na autoputu A-1 na isključnom traku petlje Butila u pravcu Sarajevo sjever, saobraća se usporeno.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog biciklističke trke, danas će u vremenu od 10 do 17 sati dolaziti do etapne obustave saobraćaja na putu Kula-Krupac, kao i u ulicama na području Kantona Sarajevo: Put Famosa, Hrasnička cesta, Butmirska cesta, Kasindolska, Džemala Bijedića, Ante Babića, Želimira Vidovića Kelija i na dijelu regionalnog puta R-446 put za Trebević.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Agencije

The post Oblačno s kišom i snijegom na planinama appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Snalažljivi Harry Kane 150. golom u Premier ligi odveo Tottenham na vrh Premier lige

Jajce Online

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODRŠKE RAZVOJU BIZNISA – Jajce …

Jajce Press

Do ponedeljka rok za prijave medijskih radnika RS za vakcinaciju protiv Covid-19

Jajce Online