6.4 C
Jajce
Nedjelja, 25 veljače, 2024
BiH

Očekuje nas pad temperatura i novi snijeg

U noći sa utorka na srijedu prostor Bosne i Hercegovine, uz pad temperature zraka zahvatit će i novo jače naoblačenje s padalinama.

Kiša se očekuje na jugu zemlje, a na planinama snijeg. U centralnim i sjevernim područjima izgledna je susnježica. Od četvrtka razvedravanje i znatno manje oblaka, naručito na jugu zemlje. Stabilno i pretežito vedro vrijeme uvjetovat će u Bosni slab do umjeren mraz.

Temperature zraka tijekom tjedna bit će promjenjive. U utorak jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature između 14°C i 20°C. Od četvrtka, minimalne temperature varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu zemlje do 6°C. Najviše dnevne bit će u rasponu između 3°C i 9°C u Bosni, do 12 stupnjeva u Hercegovini.

Prema dostupnim prognostičkim modelima, od 20. do 27. ožujka preovladavat će umjereno do pretežito oblačno. Tijekom tjedna moguća je mjestimice slaba kiša. Izglednije prilike za padaline su u centralnim i istočnim područjima.

Jutarnje temperature oscilirat će u rasponu između 6°C i 10°C u Bosni do 13°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 10°C i 15°C u Bosni, u Hercegovini do 17° stupnjeva.

Advertisement

Povezane vijesti

Besplatnim stanovima pokušavaju zaustaviti odlazak doktora iz BiH

Jajce Online

Kadirić izašao iz bolnice i obišao mezar poginulog kolege rudara Čamdžića

Jajce Online

Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu

Jajce Online