Connect with us

Jajce Online

Očekuju početak treninga: Žižović se vratio u Mostar, sutra se očekuje i dolazak šest stranaca

Avatar

Published

on

Nogometaši mostarskog Zrinjskog s nestrpljenjem iščekuju dozvolu za početak punih treninga i priprema za nastavak prvenstva koji je planiran za 7. juna.

Nogometaši mostarskog Zrinjskog s nestrpljenjem iščekuju dozvolu za početak punih treninga i priprema za nastavak prvenstva koji je planiran za 7. juna.

Glavni trener Zrinjskog Mladen Žižović jučer se vratio iz Bijeljine u Mostar, dok se sutra očekuje i povratak šestorice “stranaca” koji su prethodnih dvadestak dana proveli u Hrvatskoj. Ove informacije za Klix.ba je potvrdio glasnogovornik mostarskog kluba Mario Pandža.

“Davno je bio 8. mart kada smo odigrali posljednju utakmicu i od tada smo svi u nekom iščekivanju zelenog svjetla, prvo za povratak grupnim treninzima, a onda i ono važnije, za nastavak prekinutog prvenstva“, kaže nam Pandža.

Stoga su u mostarskom klubu informaciju o nastavku takmičenja u Premijer ligi koju su nakon današnjeg sastanaka Savez i klubovi najavili za 7. juna primili s velikom radošću.

“S obzirom na prekid prvenstva, naši igrači već duže vrijeme su primorani raditi u specifičnim uslovima koji su bitno drugačiji od onih na koje su naviknuli. Kako bi koliko toliko održali formu do povratka normalnom trenažnom procesu, cijelo ovo vrijeme su trenirali prema individualnom programu koji su dobili od našeg stručnog štaba“, pojašnjava nam Pandža.

Naglašava kako su svi u Zrinjskom iskreno vjerovali da će se situacija s epidemijom brzo normalizirati i da će moći nastaviti takmičenje sa najboljim klubovima u zemlji.

“Kao što je bilo i očekivano, danas su klubovi dobili nešto više informacija nego na onom prvom sastanku prije dvije sedmice, ali smo iz objektivnih razloga sve ključne datume primorani i dalje uzimati uvjetno. Naš stav je nepromijenjen, jer se i dalje nadamo da će se takmičenje moći nastaviti i završiti. Vidjet ćemo šta donose sedmice pred nama, odnosno hoće li klubovi dobiti zeleno svjetlo za početak treninga, jer je to preduvjet za nastavak prvenstva početkom juna. Vjerujem da svi klubovi dijele isti stav, odnosno da će se stvari normalizirati i da će se steći svi uslovi da se vratimo treninzima“, zaključio je Pandža u razgovoru za Klix.ba.

Tabela Premijer lige

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Očekuju početak treninga: Žižović se vratio u Mostar, sutra se očekuje i dolazak šest stranaca pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement