Connect with us

BiH

Od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije: Komšić i Džafer…

Avatar

Published

on

Od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije: Komšić i Džafer...

Klix.ba saznaje da je iz Predsjedništva BiH od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije, kandidata za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Klix.ba saznaje da je iz Predsjedništva BiH od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije, kandidata za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-size: 12px; font-weight: 500; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “Roboto Slab” !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }

To je jasan znak i dokaz spremnosti članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da se Zoran Tegeltija (SNSD) imenuje za mandatara za Vijeće ministara. Ipak, to će se dogoditi kada Milorad Dodik pristane na usvajanje i slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Zahtjev za formalnom provjerom kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije poslat je 19. augusta, uoči zakazanih sjednica o ANP-u i mandataru u Predsjedništvu BiH, koje su ipak otkazane.

Radi se o uobičajenoj proceduri sigurnosnih provejra kod spomenutih agencija, što je nezaobilazan korak kod imenovanja rukovodećih kadrova u državi. To je i poruka spremnosti Komšića i Džaferovića da se vlast konačno formira.

Ipak, to se, izvjesno je još neće dogoditi sve dok Milorad Dodik ne pristane na usvajanje i slanje ANP-a u sjedište NATO-a, da li postojećeg ili reduciranog plana, koji se spominje.

Klix.ba

Objava Od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije: Komšić i Džaferović čekaju Dodikov pristanak za ANP pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement