Connect with us

BiH

Od sutra prekid nastave u Unsko-sanskom kantonu

Avatar

Published

on

Od sutra prekid nastave u Unsko-sanskom kantonu

BiH

krizni štab

Građanima tog kantona do sada je izdato 20 rješenja o kućnoj samoizolaciji i pretežno se radi o ljudima koji rade ili su privremeno boravili na području zemalja u kojima se koronavirus proširio

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Krizni štab za prevenciju i praćenje koronavirusa u Unsko-sanskom kantonu (USK) je prema preporukama Federalnog kriznog štaba obustavio nastavu u svim osnovnim i srednjim školama, te visokoškolskim ustanovama u periodu od 13. do 29. marta.

– Osim obustavljanja nastave, otkazat ćemo i većinu kulturnih i sportskih dešavanja kako bismo spriječili masovna okupljanja ljudi. Moram istaći da ovo radimo preventivno, jer na području kantona za sada nemamo slučajeva zaraze koronavirusom – rekla je ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Građanima tog kantona do sada je izdato 20 rješenja o kućnoj samoizolaciji i pretežno se radi o ljudima koji rade ili su privremeno boravili na području zemalja u kojima se koronavirus proširio.

– Granični sanitarni inspektor izdao je ovih 20 rješenja o samoizolaciji, a imali smo samo jedan suspektni slučaj. Riječ je bilo o osobi iz Cazina, međutim test je bio negativan na koronavirus. Danas smo odlučili da izdajemo rješenja o samoizolaciji i za naše građane koji se vraćaju s područja Slovenije – dodala je ministrica Ćemalović.

Ponovljen je apel svim građanima da se maksimalno pridržavaju propisanih mjera, te da izbjegavaju putovanja u države u kojima je zabilježen veći broj slučajeva koronavirusom.

Fokus.ba

Objava Od sutra prekid nastave u Unsko-sanskom kantonu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement