Connect with us

BiH

Odgađaju se aktivnosti u okviru manifestacije ‘Dan općine Travnik 2020…

Avatar

Published

on

Odgađaju se aktivnosti u okviru manifestacije ‘Dan općine Travnik 2020...

U skladu s naredbom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK/KSB, a u cilju suzbijanja i prevencije širenja bolesti izazvane koronavirusom, a kojom se obustavlja održavanje kulturnih i sportskih događaja na području srednje Bosne, Organizacioni odbor manifestacije „Dan općine Travnik 2020“ postupajući po naredbi donosi odluku da se, osim ceremonije zajedničkih vjenčanja koja će se uskladiti s naredbom i uputama nadležnih organa, do daljnjeg odgađaju sve ostale aktivnosti planirane ovom manifestacijom.

Deveta po redu kulturno-zabavna i sportska manifestacija „Dan općine Travnik“ prema ranije utvrđenom terminu planirano je da se održi u periodu od 21. 03. do 05.04. 2020. godine na različitim lokacijama na području općine Travnik.

-S obzirom na to da  naša manifestacija svake godine okuplja brojne učesnike, kao i posjetitelje, ali i goste iz drugih država, a poštujući sve preporuke i naredbe svih nivoa vlasti i drugih zdravstvenih institucija u BiH, odlučili smo da sve planirane sadržaje, osim ceremonije zajedničkih vjenčanja, prolongiramo za naredni period, a o novom ustanovljenom terminu održavanja manifestacije blagovremeno ćemo obavijestiti javnost – kzala je Aldijana Dizdar, portparol manifestacije.

Dan općine Travnik jedna od najorganiziranijih i najobimnijih manifestacija jedne općine u BiH koja kontinuirano svake godine okuplja sve više učesnika, kako udruženja i institucija, tako i pojedinaca s ciljem promocije i popularizacije travničkih vrijednosti iz svih oblasti društvenog života.

-Kao i svih prethodnih i ove godine, zajedno sa brojnim učesnicima pripremili smo raskošan i raznovrstan sadržaj manifestacije, ali iako su sve pripremne aktivnosti izvršene i dogovorene, zdravlje je naravno na prvom mjestu, stoga nam je obaveza ponašati se u skladu s predviđenim preventivnim zdravstvenim mjerama – istakla je ona

Svečana ceremonija zajedničkog vjenčanja, koja se već pet godina zaredom održava pod okriljem manifestacije zakazana za 28.03. 2020. godine.

 

 

(Jajce Online)

Objava Odgađaju se aktivnosti u okviru manifestacije ‘Dan općine Travnik 2020’ pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement