Connect with us

Jajce

Odluka o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica upućena OV na usvajanje

Avatar

Published

on

U cilju pomoći privrednim subjektima na području općine Jajce kojima je zabranjen rad odlukama Federalnog štaba civilne zaštite, Načelnik Općine Jajce sa općinskim službama pripremio je odluku kojom se utvrđuju mjere ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica za privredne subjekte (privredna društva i samostalne poduzetnike) koji posluju na području općine Jajce, a kojima je naredbama Federalnog štaba civlne zaštite obustavljen rad. Također, pripremljen je i Rebalans Budžeta općine Jajce za 2020. godinu. Oba ova dokumenta upućena su Općinskom vijeću Jajce na usvajanje.

Odlukom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica predviđena je isplata minimalne neto plaće uposlenima za period obustave rada, odnosno do 31.5.2020. godine ukoliko navedene mjere budu na snazi do tog perioda. Također, odlukom je predviđeno oslobađanje plaćanja komunalnih naknada, te oslobađanje od plaćanja naknada za zakup poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu Općine Jajce. Jedan od uslova za ostvarivanje prava iz ove odluke, ukoliko istu usvoji Općinsko vijeće Jajce, biti će da poslodavci nisu otpuštali radnike u periodu od 18.3.2020. do 31.5.2020. godine.

Navedene odluke trebale bi biti razmatrane na sjednici Općinskog vijeća Jajce koja će se, prema zaključku Kolegija Općinskog vijeća, održati 24.4.2020. godine.

(opcina-jajce.ba)

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement