Connect with us

BiH

Odluke: Čavara pomilovao 4 osuđenika, 22 nije – ovo su njihova imena

Avatar

Published

on

U posljednjem broju Službenih novina Federacije Bosne i Hercegovine objavljene su četiri odluke o pomilovanjupravosnažno osuđenih osoba u entitetu Federacija BiH, a koje potpisuje predsjednik FBiH Marinko Čavara.
Čavara je u tim odlukama odbio pomilovati ukupno 22 osobe, dok je za dvije osobe donio odluku kojom se izrečena kazna zatvora mijenja blažom kaznom zatvora te za dvije osobe odluku kojom se briše osuda.
Tako je Čavara pomilovao Saliha Hadžića iz Prozor Rame koji je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine i dva mjeseca za produženo krivično djelo šumske krađe. Odlukom Čavare ova kazna je zamijenjena blažom kaznom zatvora u trajanju od 11 mjeseci.
Pomilovan je i Mario Kvasina iz Kiseljaka koji je 2018. godine oduđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa. Ovu zatvorsku kaznu Čavara je zamijenio blažom kaznom zatvora u trajanju od 5 mjeseci, piše Dnevni list.
Predsjednik FBiH izbrisao je osudu Ajdinu Deliću iz Zenice za krivično djelo učestvovanja u tučnjavi te Ameru Hadžiomeroviću iz Živinica za krivično djelo ubistva u pokušaju.
U četiri različite odluke Čavara je odbio pomilovati ukupno 22 osobe i to Emira Zaimovića, Fikreta Seferagića, Hašima Bećkanovića, Amera Torića, Edina Pajića, Muniru Zildžić, Smaju Muratovića, Franju Bošnjaka, Aidu Merdan, Marka Belju, Hamida Drakovca, Draženka Tavra, Igora Meljančića, Igora Jurića, Kenana Tokalića, Hazima Jašarevića, Jozu Bošnjaka, Samira Zukana, Edina Vuka, Jasmina Mujkanovića, Mirzu Muhovića i Želimira Vidovića.
 
 
(RSA)
Objava Odluke: Čavara pomilovao 4 osuđenika, 22 nije – ovo su njihova imena pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement