Connect with us

BiH

ODNOSI LIDERA Čović: Nisam obeshrabren otkazivanjem radnog ručka

Volim Jajce

Published

onPredsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kaže da usprkos otkazivanju radnog ručka kojeg je s drugim političkim liderima trebao imati jučer u Mostaru, neće odustati od pokušaja da se ostvari napredak u BiH te ističe da se samo razgovorima mogu rješavati krize.
Čović je za „Večernji list“ izjavio da su, iako je planirani susret otkazan, neke stvari ovaj tjedan pomaknute s mjesta. Tako je na sjednici Predsjedništva BiH dogovoreno kako će svaka iduća sjednica ovog tijela počinjati istom točkom, a to je Upitnik EU. Naime, predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić će na svakoj sjednici informirati članove Predsjedništva BiH dokle se došlo s odgovorima na Upitnik.
– Očekivanja su da Upitnik bude popunjen do kraja kolovoza i predan na prevođenje. Realno je da posao oko prevođenja bude gotov do kraja rujna – izjavio je Čović.
Komentirajući činjenicu da do susreta lidera u Mostaru nije došlo, Čović je kazao da ga takav rasplet događaja nije obeshrabrio. Ističe kako su pred BiH u narednom periodu brojni zadatci kada je riječ o putu ka EU i NATO-u te da je na ovom ručku želio s kolegama dogovoriti neke od smjernica kako bi se ono što EU očekuje od BiH realiziralo u što skorijem roku.

SrodnoFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement