Connect with us

Jajce

Održana 12. redovna sjednica OV Jajce

Avatar

Published

onNa 12. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Jajce na dnevnom redu našla se 21 tačka.  Zbog obimnog dnevnog reda i predprazničnog popodneva vijeće je svoj rad prekinulo nakon razmatranja 11 tačaka Dnevnog reda, a nakon prvomajskih praznika uslijediće nastavak rada 12. redovne sjednice OV.
Prijedlog Zaključka o stavljanju van snage Odluka o osnivanju općinskih službi za upravu nije dobio potrebnu većinu.
Nakon kraće rasprave vijećnici nisu podržali ni Zaključak o davanju saglasnosti na Plan održavanja, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih i nekategoriziranih cesta općine Jajce za 2019. godinu. Na ovaj način prolongirano je održavanje, rekonstrukcija i izgradnja lokalnih i nekategorisanih cesta općine Jajce za ovu godinu. Protiv predloženog Plana izjasnili su se vijećnici iz reda HDZ-a čime je prolongirano i provođenje javne nabavke za potpisivanje ugovora i izvođenje radova na planiranim dionicama izgradnje i rekonstrukcije lokalnih cesta u iznosu od 800.000,00 KM.
Podsjećamo, pored drugih gradskih ulica i lokalnih puteva, rekonstrukcija dijela cesta predviđena je i na gradskoj ulici H.V.Hrvatinića, između dvije kapije. Također, neusvajanjem predloženog Plana dovodi se u pitanje i redovno održavanje lokalnih cesta za 2019. godinu.
Općinsko vijeće nije imenovalo Skupštinu JP Radio-televizije Jajce iz razloga što se na Javni konkurs za izbor i imenovanje članova Skupštine JP „Radio televizija Jajce“ d.o.o. Jajce nije javio dovoljan broj kandidata, pa je Vijeće donijelo zaključak da se ponovo raspiše Javni konkurs za izbor i imenovanje članova Skupštine ovog Javnog preduzeća.
Vijećni su donijeli Rješenje o konačnom imenovanju sedam članova Skupštine JKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Jajce na mandat od četiri godine.
Općinsko vijeće na svojoj 12. redovnoj sjednici usvojilo je i Program i kriterije za raspodjelu sredstava iz Granta za poljoprivredu za 2019. godinu prema kojem će na razvoj mljekarstva, tov junadi, svinjogojstvo, pčelarstvo, peradarstvo, ovčarstvo, ratarstvo, povrtlarstvo, štete na poljoprivrednim gazdinstvima, investicije u poljoprivredi i pomoć u osnivanju i radu poljoprivrednih zadruga i udruženja biti utrošeno 400.000,00 KM.
Uloženi Amandman vijećnika Muje Nešusta na Odluku o adresnom sustavu Općine Jajce postao je sastavni dio usvojene Odluke o adresnom sustavu općine Jajce i označavanju naseljenih mjesta, ulica i trgova te zgrada brojevima. Ovom Odlukom uređuje se označavanje naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova nazivima, te zgrada i građevinskih parcela kućnim brojevima kao i vođenje registra naselja, ulica, trgova i kućnih brojeva.
Vijećnici Općinskog vijeća Jajce na 12-toj redovnoj sjednici donijeli su i Odluku o angažmanu osoba za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa kojom se reguliše angažovanje 15 osoba sa visokom stručnom spremom, odnosno visokim obrazovanjem prvog, drugog i trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja i višom stručnom spremom bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Jajce.Osobe će se primati na stručno osposobljavanje za samostalan rad na osnovu raspisanog Javnog poziva.
Općinsko vijeće Jajce usvojilo je i Odluku o kriterijima za samozapošljavanje za 2019. godinu, te u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima SBK/KSB donijelo je i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima. Na 12-toj redovnoj sjednici OV Jajce usvojena je i Odluka o prodaji teretnih vozila TAM 80 i MAGIRUS. Vijeće je, u formi nacrta usvojilo Odluku o uslovima i načinu korištenja plovila na rijekama i jezerima na području općine Jajce.
Nastavak 12. sjednice Općinskog vijeća Jajce koja je prekinuta 30.4.2019. godine zbog obimnog dnevnog reda i dužine trajanja biće nastavljena u narednim danima.
(opcina jajce)Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement