Connect with us

Jajce

Održana 9. vanredna sjednica Općinskog štaba/stožera civilne zaštite Jajce – Jajce Press – Provjeren…

Avatar

Published

on

Na danas održanoj osmoj vanrednoj sjednici Općinskog štaba/stožera civilne zaštite Jajce razmatrana je epidemiološka sitacija na području općine Jajce i provođenje mjera Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite u cilju sprječavanja širenja korona virusa.

Prema informacijama iz JZU Dom zdravlja Jajce epidemiološka situacija trenutno je zadovoljavajuća. Prema posljednjim informacijama na području općine Jajce nema potvrđenih slučajeva zaraze korina virusom. Od ukupno 335 osoba kojima je izdato rješenje o samoizolaciji, sa današnjim danom, u samoizolaciji se nalazi 40 osoba. Direktor ove zdravstvene ustanove pohvalio je medicinsko osoblje za požrtvovanost u radu u ovim uslovima, te posebne pohvale i zahvalnost uputio pacijentima za izuzetnu strpljivost i disciplinu.

Načelnik Policijske uprave Jajce izvijestio je da policija provodi sve sigurnosne mjere naložene naredbama Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Općina Jajce radi na provedbi svih propisanih mjera zaštite. Službe za zaštitu i spašavanje kontinuirano rade na dezinfekciji javnih ustanova i zajedničkih prostora u stambenim zgradama. I za ovaj vikend najavljena je, četvrta po redu, dezinfekcija ulaza stambenih zgrada na području općine Jajce. Načelnik Općine Jajce informisao je članove Općinskog štaba/stožera civilne zaštite da je, u cilju pomoći privrednim subjektima na području općine Jajce kojima je zabranjen rad odlukama Federalnog štaba civilne zaštite, pripremljena  odluka kojom se utvrđuju mjere ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica za privredne subjekte koji posluju na području općine Jajce, a kojima je naredbama Federalnog štaba civlne zaštite obustavljen rad i ista upućena  Općinskom vijeću Jajce na usvajanje.

Općinski štab/stožer civilne zaštite Jajce još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih naredbi i mjera zaštite. Posebno se pozivaju građani na obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica, poštivanju socijalne distance i zabrani okupljanja.

Feed: jajcepress.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement