Connect with us

BiH

Održavanje službenih limuzina funkcionera BiH bezobrazno skupo

Avatar

Published

on

Od početka prošle godine institucije i javna preduzeća Bosne i Hercegovine potrošili su 19,3 miliona KM na gorivo sipano u službene automobile.

Podaci su ovo sa BIRN-ove baze službenih automobila, koja prati troškove nekoliko stotina institucija i javnih kompanija u BiH.

Nakon goriva, za koje se izdvaja najviše novca, institucije i javna preduzeća su na gume potrošile oko 197.000 KM, za najam vozila 269.000 KM, te za održavanje i servis 380.000 KM.

Za osiguranje, registraciju i tehnički pregled izdvojeno je 444.000 KM, za pranje automobila skoro 100.000 KM, te za putarine 15.000 KM.

Kako navode u BIRN-u 397.000 KM izdvojeno je za nabavku rezervnih dijelova, sitnog materijala, zakupa parkinga ili usluge šlep službe. Ovi troškovi, između ostalog, stavljeni su u kategoriju ostali.

Podsjećamo, BIRN BiH prikuplja podatke o troškovima za gorivo, gume, najam vozila, održavanje i servis, troškovima osiguranja, registracije i tehničkog pregleda te pranja i putarina, kao i svim drugim troškovima za službena vozila.

 

 

(srpska info)

Objava Održavanje službenih limuzina funkcionera BiH bezobrazno skupo pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement