Connect with us

Jajce

Oduševljeni smo jajačkom publikom,sigurno dolazimo i drugi put – Jajce Press – Provjereno, s lica mj…

Avatar

Published

on

Sinoć je u Jajcu u Domu kulture održan dugoočekivani koncert,na kojem su nastupili poznati svjetski muzičari Dwiki Dharmawan pijanist,porijeklom iz Indonezije, talijan Boris Savoldelli kao vokalist, Kamal Musallam jordanski oudist i gitarist te Asaf Sirkis  izraelsko-britanski bubnjar.

Koncert u Jajcu se organizirao u saradnji s izdavačkom kućom MuneJune Records i Ambasadom Indonezije, Domom kulture Jajce te Borislavom Borom Kresojevićem-Kresom i Leonardom Pavkovićem.

Dwiki : “Ovo je moj drugi put da sam u posjeti Bosni i Hercegovini. Prije sedam godina sam posjetio Sarajevo i Mostar. Sretan sam što sam ovdje. Jajce je zaista prelijep grad sa svim svojim prirodnim bogatstvima. Prije koncerta sam obišao Jajce i vodopad me posebno oduševio.

Na pitanje kako je došao na ideju Leonardo je rekao :„Sve se desilo kada me Edin Zupčić,direktor sarajevskog festivala prije dvije godine zvao da dođem na Sarajevski Jazz festival. Obećao sam mu da ću doći,ne znam kada,ali ću doći. Rekao sam sebi ako mogu da dođem u Sarajevo,onda mogu i u svoj rodni grad Jajce. Iz Jajca sam otišao prije trideset godina i vrlo sam rijetko dolazio. Uvijek sam želio da dođem u Jajce,ali da dođem sa svojom grupom s kojom radim. Edin je prvo pozvao Dwikija, međutim ja  Dwiki smo razgovarali jer smo htjeli da napravimo nešto specijalno,pa smo uklopili sva četiri izvođača. Dwiki je svirao sa svima njima,ali nikad sva četvorica njih zajedno. S Borom i ravnateljicom Smiljkom sam dogovorio da napravimo ovaj koncert kao poklon gradu Jajcu. S Dwikijem se znam petnaest godina, s Borisom jedanaest, s Asafom deset i s Kamalom možda pet-šest godina. „

Kako je Leo u razgovoru naveo,na prijemu kod načelnika Edina Hozana razgovarali su o organizovanju nekog manjeg festivala u Jajcu gdje bi on poslao poznate muzičare svijeta.

Za njeg je ovo bio poseban osjećaj jer je došao u svoj grad sa svojim prijateljima.

 

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement