9.7 C
Jajce
Petak, 1 ožujka, 2024
Bild.baSa Web-a

OHR pecnuo Bradaru zbog odnosa s Kordićem: Ratni zločin ne prestaje kad se kazna odsluži

Presude Međunarodnog suda ne nestaju nakon što osuđenik za ratne zločine odsluži zatvorsku kaznu, priopćeno je na twitter nalogu Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini povodom javnih istupa političarke i dužnosnice HDZ-a BiH Lidije Bradare, odnosno njenog isticanja prijateljstva s Dariom Kordićem, osuđenim za ratni zločin.Nakon što je Kordić izašao iz zatvora po odsluženju dvije trećine izrečene kazne, nastala je nedavno aktualizirana fotografija susreta Bradare i drugih dužnosnika HDZ-a s njim. Fotografija je izazvala burnu reakciju ratnih žrtava.”Osuđenik koji je odležao kaznu za bilo koji zločin, valjda prestaje biti osuđenik za ratni zločin…”, rekla je Bradara nedavno, dok iz Ureda visokog predstavnika danas naglašavaju: “Činjenica da je netko izdržao kaznu ne znači da su ti zločini nestali, već da je pojedinac kažnjen za svoju kaznenu odgovornost”.

Prema ovoj objavi na twitter nalogu OHR-a, visoki predstavnik od političara očekuje istinsku posvećenost unaprijeđenju pomirenja, i to priznavanjem patnji žrtava i izrečenih presuda.Visoki predstavnik je siguran da međunarodna zajednica i velika većina ljudi u BiH dijele ovaj jasan stav, navedeno je također.Verdicts of the #ICTY do not vanish after a prison sentence is served. War Crimes cannot be undone. The fact that a person has served their sentence does not mean that those crimes disappear but that the individual was punished for their criminal responsibility. 1-2— OHR BiH (@OHR_BiH) March 13, 2023

Bild.ba: Originalni link

Advertisement

Povezane vijesti

Velike priče su najbolje, a ova je takva: Ispovijest osobe koja je posvojila djecu u DR Kongu

Bild.ba

Na groblju Zaselje proslavljen Sveti Roko (FOTO)

Centralna.ba

Odlazeći član Predsjedništva BiH: “Izmjene Ustava FBiH i izbornog zakona, u izbornoj noći, nisu nešto s čime se OHR može pohvaliti”

Bild.ba