Connect with us

Jajce Online

Općina Centar spremna ponuditi stadion Koševo na upravljanje Fudbalsko…

Avatar

Published

on

Općina Centar je u pismu uputila apel Fudbalskom klubu Sarajevo kako bi bi stadion Asim Ferhatović Hase ponudila ovom premijerligašu.

Općina Centar je u pismu uputila apel Fudbalskom klubu Sarajevo kako bi bi stadion Asim Ferhatović Hase ponudila ovom premijerligašu.

U pismu se navodi da FK Sarajevo pokuša pronaći vlastita sredstva s kojim će učestvovati u modernizaciji i investicijama na stadionu Koševu, s ciljem povećanja kategorizacije stadiona.

Tim povodom poručili su kako od FK Sarajevo očekuju da prilikom planiranja investicija participiraju na način da na 2 KM koje izdvoji Općina Centar, Bordo tim uloži 1 KM, prenosi Avaz.

Također, FK Sarajevo se poziva da izdvoji dio sredstava i unaprijed plati dugogodišnji zakup za korištenje termina, a ta sredstva će se preusmjeriti na ulaganja u stadion.

Općina Centar očekuje od FK Sarajevo i da se izjasni o inicijati načelnika da Općinskom vijeću predloži odluku o davanju stadiona na upravljanje klubu zajedno s ljudskim potencijalom koji je trenutno raspoređen na stadionu.

Također, u pismu se navodi da je u aktuelnom mandatu (od konca 2016. godine) već uloženo 1,3 miliona KM u modernizaciju stadiona Asim Ferhatović Hase (modernizacija i opremanje centralne sobe s novim sistemom osiguranja, pojačana rasvjeta, nabavljen novi semafor, sanirana VIP loža i službeni ulaz te nabavljena nova kosilica za održavanje terena što je doprinijelo boljoj pripremi terena za odigravanje utakmica).

TABELA PREMIJER LIGE

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Općina Centar spremna ponuditi stadion Koševo na upravljanje Fudbalskom klubu Sarajevo pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement