7.3 C
Jajce
Subota, 24 veljače, 2024
Bild.baSa Web-a

Općina Čitluk usvojila antikorupcijski dokument

Općina Čitluk usvojila je Odluku o usvajanju i provođenju Plana integriteta Općine Čitluk za razdoblje 2023. – 2027. godine.Ovaj plan je interni antikorupcijski dokument, donesen sukladno zakonskoj obvezi, koji sadrži skup mjera pravne i praktične prirode, kojim se sprječavaju i otklanjaju mogućnosti za različite oblike nepravilnosti u radu kao i koruptivnog ponašanja, navodi se u priopćenju Općine Čitluk.Plan integriteta predstavlja rezultat samoprocjene podložnosti institucije na koruptivno djelovanje i nepravilnosti. Njegov glavni cilj se ogleda u povećanju transparentnosti i javnosti rada, a time i jačanju povjerenja građana u rad jedinica lokalne samouprave.

Plan integriteta Općine Čitluk također obuhvaća skup mjera kojima se sprječavaju i otklanjaju mogućnosti za nastanak i razvoj različitih oblika koruptivnog ponašanja i korupcije u Općini Čitluk.Plan je donesen za četverogodišnje razdoblje u cilju održanja i poboljšanja integriteta, transparentnosti i profesionalne etike, kojima se utvrđuju, smanjuju, uklanjaju i sprječavaju mogućnosti nastanka i razvoja: nepravilnosti u radu, etički i profesionalno neprihvatljivih postupaka i koruptivnih ponašanja i korupcije.Općina Čitluk izradi i usvajanju Plana integriteta pristupila je u sklopu implementacije MEG projekta. Projekt općinskog okolišnog upravljanja (MEG II) implementira se u 31 jedinici lokalne samouprave, a zajednički ga financiraju Vlada Švicarske, Švedska i Vlada Češke Republike, kao i Europska unija u BiH kroz svoj IPA II fond, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Bild.ba: Originalni link

Advertisement

Povezane vijesti

Tomislavgrad: Obilježena 30. godišnjica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane, branitelji se posebno prisjetili bitke za Kupres

Bild.ba

Katolički kapelan išao u posjet zatvorenicima, nosio im je kebabe. Mislio je da čuvari neće provjeriti hranu, a onda…

Bild.ba

Evo ih svih 80: ovo su imena svih izaslanika koji su prošli u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH

Bild.ba