Connect with us

Jajce

Općina Jajce podržala novih sedam poslovnih ideja za mlade

Avatar

Published

on

Općina Jajce potpisala je Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih iz Budžeta Općine Jajce za 2019. godinu. Ivana Bilić, Mujo Šahman, Fahrudin Burić, Muris Poričanin, Semira Gulić, Sara Ravančić i Bahrudin Turanović mladi su ljudi čije su poslovne ideje izabrane kao najbolje u drugom Javnom pozivu Općine Jajce za najbolje poslovne ideje za mlade za 2019. godinu.

Tako je u ovoj godini, iz budžeta Općine Jajce, za najbolje poslovne ideje mladih, izvojeno ukupno 70.000,00 KM, a dvanaest mladih pokrenulo je vlastite biznise.

U četiri godine Općina Jajce izdvojila je 270.000,00 KM i podržala 41 ideju za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki.

Proizvodnja ulja iz orašastih plodova, pokretanje građevinskog obrta, proizvodnja i prerada ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja, pokretanje brijačkog salona, proizvodnja i prerada mlijeka, sportsko rehabilitacijski centar i usluge taksi prijevoza poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom periodu. Općina Jajce dodijelila je bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći za pokretanje biznisa. Realizacija projekta podrazumjeva period od dvanaest mjeseci.

Općina Jajce na ovaj način želi potaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju, a želja je da ovakvu vrsta poticaja, koji se, u zavisnosti od ideje, kreće do 15.000 KM, narednih godina koristi još veći broj mladih.

biznismladi2
biznismladi3

(opcina-jajce.ba)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement