18.6 C
Jajce
Nedjelja, 14 kolovoza, 2022
Jajce

Općina Jajce u novom projektu razvoja stočarstva

muslim aid junice1Općina Jajce i Muslim Aid Association Sarajevo nastavljaju zajedničku saradnju i u ovoj godini. Nakon više projekata implementiranih u predhodnih nekoliko godina, ovih dana potpisan je Sporazum u oblasti stočarstva. Riječ je o projektu „Smanjenje siromaštva i osiguravanje hrane kroz donaciju steonih junica za 30 porodica u Općini Jajce“. Projekat će osigurati osnovne resurse i vještine socijalno marginaliziranim porodicama koje žive u ruralnim područjima kako bi mogli poboljšati kvalitetu vlastitog života.

Projekat zajednički sufinansiraju Općina Jajce (40%) i Muslim Aid Association Sarajevo (40%)  uz učešća krajnjeg korisnika u visini 20% cijene visokosteonih junica, a sve  sa ciljem razvoja i unapređenja stočarstva na području općine Jajce.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 156.151 KM, od čega krajnji korisnici učestvuju u iznosu od 24.570 KM, dok će Općina Jajce za ovaj projekat izdvojiti 67.682,74 KM.
Projekat ima za cilj ekonomski osnažiti i povećati prihode kroz prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda za 30 porodica i značajan je jer će doprinjeti povećanju stočnih grla na području općine Jajce, posebno u vremenu kada je važno svako ulaganje u poljoprivredu.
Već u narednom mjesecu očekuje se raspisivanje Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu visokosteonih junica i odabir korisnika projekta.

Povezane vijesti

HDZ Jajce: Bajram šerif mubarek olsun

Jajce Online

Danas je Motorijada. Poseban režim prometa gradskim ulicama od 17-19 sati

Glavni Urednik

KAMIONIMA SMEĆA ZA JEDINSTVENA PLIVSKA JEZERA – sprega vlasti i povlaštenih poduzetnika

Volim Jajce
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!