9.7 C
Jajce
Petak, 1 ožujka, 2024
BiH

“Opljačkaše nam državu pod okriljem vjere”

Poznati satirični profil Sabita iz Tarčina postavio je novu objavu na Facebook, međutim ovog puta je bez šale i sarkazma privukao veliku pažnju javnosti.

Kazao je da vjera i politika se previše prepliću u našem društvo, ali da nove generacije već “ne padaju na iste priče”. Kaže Sabit iz Tarčina “opljačkaše nam državu pod okriljem vjere”. 

– Opljačkaše nam državu pod okriljem vjere.

Mi ne padamo na iste priče kao stare generacije, da sve učinjeno zaboravimo samo zato što se slikate u džamiji, ili kako iftarite. Pokažite nam djelima da ste vjernici: ne kradite, ne uzimajte što nije vaše, ne zapošljavajte nesposobne, familiju itd.

Kada je Poslanik Muhammed a.s. opisivao nepravedne vladare, rekao je:

“Poslije mene pojavit će se namjesnici koji će lagati i nepravdu nanositi, pa onaj ko bude potvrđivao njihove laži i pomagao ih u njihovoj nepravdi nije moj niti sam ja njegov, niti će stići do mog Havda.”

A onaj ko im se suprotstavi, spašen je, onaj ko ih bude izbjegavao siguran je, ili samo što se nije osigurao, a onaj ko im bude saučesnik u dunjaluku i sam je od njih” – naveo je Sabit na svom Facebook profilu.

The post “Opljačkaše nam državu pod okriljem vjere” appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Imaju čak četiri vakcine, ali to malo ko zna

Jajce Online

Hoće li zdravstvo u BiH izdržati koronu?

Jajce Online

U Rusiji blokirali OnlyFans, porno zvijezde očajne: Računi ponovo aktivirani

Jajce Online