10.1 C
Jajce
Utorak, 26 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Oprez ako putujete u planinske predjele

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog niskih temperatura u planinskim predjelima upozoravaju na moguću poledicu. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle, a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima Donji Vakuf – Jajce, Topčić Polje – Žepče, Grude – Ljubuški, Livno – Šuica, Hutovo – Stolac i Jezero – Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

 

(N1)

The post Oprez ako putujete u planinske predjele appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Druga godina uspješnog rada igraonice ‘Emina’ na Volijaku

Jajce Online

Pumpaši benzin plaćaju 1,55 KM, a dizel 1,60 KM

Jajce Online

Pjanić potpisao četverogodišnji ugovor sa Barcom, otkupna klauzula čak 400 miliona eura

Jajce Online