9.7 C
Jajce
Petak, 1 ožujka, 2024
BiH

Opšti izbori u RS: Treći politički blok u RS da bi se očuvala BiH

Jedanaest probosanski orijentisanih stranaka planiraju zajednički nastup na predstojećim Opštim izborima u Republici Srpskoj. Biće formirana dva dva tima. Jedan za međustranačku koordinaciju i jedan za dijasporu. Fokus je na onima koji žive i rade u Republici Srpskoj.

[embedded content]

Predstavnici stranaka koji planiraju zajedničko djelovanje u narednih 15 dana trebaju se izjasniti hoće li biti dio ovog trećeg opozicionog bloka uRepublici Srpskoj na predstojećim Opštim izborima s ciljem očuvanja cjelovite BiH.

NERMIN NIKŠIĆ, predsjednik SDP-a BiH

“Političke partije koje koje u svom djelovanju i programu zagovaraju i teritroijalni integritet i suverenitet BiH pokušaju odgovoriti na jedini demokratski način okupljanjem za izbore i ostvarivanjem izbornih rezultat koji će odlučiti da sene može formirati vlast bez tih zastupnika u NSRS. Naša želja je da to rade ljudi koji žive i rade na područiju Republike Srpske”.

Iako s sobni rivalitet. Stoga, kažu pristupiti oprezno, ne davati lažne nade, ali i ističu da je razgovor potreban zbog diskriminacije koja se osjeća u RS.

ADMIR ČAVKA, potpredsjednik SBB-a

“Bitno je da se shvati iz Sarajeva da je nama potrebna pomoć. Mi imamo diskriminaciju koja je sistematska i te stvari treba mjenjati. Ja se nadam da ćemo se uspjeti dogovoriti”.

EDIN RAMIĆ, potpredsjednik SDA

“Kažemo da smo spremni da učestvujemo u jednom takvom procesu. Dalje o detaljima te neke platforme koja će nastati u nekim našim zajedničkim principima ćemo razgovarati”.

ELMEDIN KONAKOVIĆ, predsjednik Naroda i pravde

“Jedino gore o trenutnog stanja na političkoj sceni u RS bi bilo dati ponovon neku lažnu nadu ljudima koji nas vide negdje okupljene zajedno pod nekim pompeznim famoznim imenom, a onda kada dođe vrijeme izbora da sve to svedemo na neke lične interese”.

Učesnici sastanka ističu važnost same incijative, nakon koje je neophodno, kažu, pokazati i političku zrelost.

MIRSAD HADŽIKADIĆ, predsjednik Pokreta za promjene

“Najveći problem su odnosi stranaka unutar Federacije koje će trebati prevazići da bismo uspjeli u Republici Srpskoj”.

Konačni ciljevi bloka pod nazivom “Pokret za državu” su više od 70.000 glasova, osam zastupnika u NSRS, dva zastupnika u PSBiH, te potpredsjednici iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

BHRT

The post Opšti izbori u RS: Treći politički blok u RS da bi se očuvala BiH appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Kako su se Srbija i Hrvatska predstavile na EXPO 2020: I jedni i drugi u paviljonu imaju Teslu

Jajce Online

Gojak i Menalo se pobjedom oprostili od Evropske lige, RB Leipzig slavio u Španiji za osminu finala

Jajce Online

BH. građani bez ograničenja mogu putovati samo u tri zemlje

Jajce Online