18.7 C
Jajce
Subota, 13 kolovoza, 2022
BiH

Optužnica za stravični zločin: Pijan nasmrt pretukao tetku, sudija ga poslao na psihijatriju

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Maristela Jukića (54) koji je u stanju neuračunjljivosti i u naletu velikog bijesa ubio svoju tetku Lucu Jukić u selu Gornje Putićevo kod Novog Travnika 13. decembra prošle godine.

Nesretna žena bukvalno je izmasakrirana oko 23 sata kada se njen nećak kući vratio pijan.

Kobne noći Jukić je u krvi imao koncentraciju od 2,8 promila alkohola
Inače, kako je navedeno u optužnici, a što su utvrdili vještaci Jukić je zločin počinio u stanju neuračunjivosti koja je posljedica duševne bolesti šizofrenije.

Kobne noći Jukić je u krvi imao koncentraciju od 2,8 promila alkohola. Čim su ga pred kuću dovezli njegovi prijatelji M. Č. i N. Š., a nakon što je tetka otvorila vrata on je nasrnuo na nju poslije kraće verbalne prepirke.

Nanio joj je više snažnih udaraca u glavu i prsa.

Prilikom obdukcije vještak medicinske struke zabilježio je strahovite povrede grudnog koša i rebara koja su bila polomljena, a starica je imala hematome po glavi i cijelom tijelu. Također, strahovite povrede bile su joj nanesene po vratu te rukama i nogama uslijed čega je nastupila smrt.

Policajci su mu prišli, a on je bacio nož
Ubica se poslije presvukao u čistu odjeću, jer je sav bio krvav. Uzeo je nož dužine sječiva 20 centimetara te se pješke, uputio u pravcu Novog Travnika. Prema navodima optužnice uputio se prema kući V. R. u mjestu Stojkovići. U blizini te kuće ga je uočila policijska patrola. Policajci su mu prišli, a on je bacio nož.

Nakon toga ga legitimiraju i privode ga u prostorije MUP-SBK gdje im je ispričao šta je uradio.

Sudija za prethodni postupak odlučio je da optuženom produži pritvor, ali zbog svog stanja neuračunjivosti za vrijeme trajanja ove mjere bit će čuvan u Psihijatrijskoj klinici.

 

 

(avaz)

The post Optužnica za stravični zločin: Pijan nasmrt pretukao tetku, sudija ga poslao na psihijatriju appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Gotovo prazan bh. grad opomena da priča o masovnom odlasku nije mit, već realnost

Jajce Online

Dedo Huso (93) predviđa blagu zimu

Jajce Online

Na području Trebinja oduzete cigarete u vrijednosti više od 70.000 KM

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!