7.7 C
Jajce
Srijeda, 21 veljače, 2024
Sport

Osim: Naravno da je kriv onaj koji sastavlja ekipu, nemamo šta reagovati na suđenje

Trener Željezničar Amar Osim nakon poraza od Olimpika govorio je na konferenciji za medije o problemima Plavih.

Trener Željezničar Amar Osim nakon poraza od Olimpika govorio je na konferenciji za medije o problemima Plavih.

Osim je svjestan problema u kojima se Željezničar nalazi. Poručio je kako Plavi nisu imali sreće, ali i da neke sudijske odluke nisu bile kako treba.

“Nemam pravo ništa konentsrisati. Da smo u boljem raspoloženju možda se to ne bi odrazilo na rezultat. Ne ide. Niko i ne daje više od dva gola u ligi. U ovoj utakmici nismo imali sreće. Ne možemo zamjeriti igračima na zalaganju, na trudu… I oni su poljuljani prilično, i oni imaju nekakav osjećaj nepravde koji je možda subjektivan. Nije lako kad se nekakve stvari dese četiri utakmice zaredom”, rekao je Osim i nastavio o borbi za Evropu:

“Svi smo u gužvi. Bitno je povratiti nekakav normalan ritam gdje ćemo prelomiti. Neke stvari su simptomatične kod nas protiv slabijih protivnika gdje smo izgubili previše bodova. Mi smo izgubili bodove od ekipa protiv kojih drugi ne gube bodove. Mladost, Krupa, Olimpik… Uspijevamo se dovesti u problem i kad nema problema. Nije laka situacija, nije lak kontekst. Igrači su se borili, ali na kraju ne da nisi nagrađen, nego si i kažnjen. Sami sebi smo najveći konkurent očigledno. Da igra samo šest prvih mi bi bili glat prvi. Ne znam šta raditi iskreno, da znam – uradio bih nešto”.

Osvrnuo se Osim i na uvjete u kojima rade fudbaleri.

“Igrači iskreno ne rade baš u optimalnim uslovima, ali ne ide da pričam o tome. Večeras si imao slabijeg protivnika, imali smo nesreće sa sudijskim odlukama. Nije da smo ugroženi, o sebi ovisimo. Niko ti neće s neba neke stvari pružiti, moramo sami nešto promijeniti. Večeras sam imao osjećaj iskreno da je ekipa spremna. Imao si 15 šuteva Olimpik jedan, bez obzira što nam neke stvari nisu išle na ruku. Reagovali su igrači kako treba, sve smo živo uradili i nije išlo”.

“Ko će biti krivac nego onaj ko stavlja ekipu? Neće biti onaj koji teren čisti. Igrači igraju kako im kažeš. Onaj ko ih stavi taj je krivac, sad je kod nas u Bosni specifična situacija. Danas sve znaš sutra ništa ne znaš. Dvije utakmice si majstor, iduću veze nemaš“.

Kada je u pitanju borba do kraja sezone i ciljevi Plavih, Osim ističe da je bitno pronaći način da se izađe iz krize, prije svega.

“Da stignemo ekipu i igramo na našim mogućnostima. Mi smo najbolja ekipa u prvih šest. Realno je teško stići Sarajevo. Oni gube bodove od Zrinjskog, Želje i Širokog. Ali, ne gube utakmice koje mi gubimo. Teško ih je stići tako. Ako nađemo neku mandžu u ovim slabijim utakmicama, imamo se čemu nadati. Nama niko puno ne bježi. Danas smo podigli ekipu, ali nismo dali gol, nije bilo da baš nisu igrali. Bio je i teren težak, nije da je ekipa bila katastrofalna. Bili smo 14 puta bolji od Borca koji je s 2-0 dobio Olimpika”.

Osvrnuo se Osim i na to da li će Željo reagovati na suđenje nakon ovog meča:

Nema se šta reagovati. U mečevima prije ovog su sudije imale teške situacije i mi smo imali nesreću. Vidio sam i jednu situaciju u drugom dijelu kad smo dali gol, gdje je igrač od 55 kila nekog gurnuo. S dvije ruke, kaže sudija“.

Za kraj konferencije za medije, Osim je poslao poruku navijačima.

“S pravom su nezadovoljni, ne znam šta da kažem. Trudimo se i ko to ne vidi ima problem. Nismo ništa večeras napravili iz nekakvih razloga. Niko se nije zaj****o na terenu. Naletjeli smo na dobro raspoloženog protivnika, dali smo gol, ali se nije pikao. Ne vidim da su igrači digli ruke i dok je tako imam nadu da će se nešto promijeniti. Pokazali smo da imamo kvalitet već ranije. Danas je sve bilo kako treba, nisi imao sreće”.

KOMENTARI

The post Osim: Naravno da je kriv onaj koji sastavlja ekipu, nemamo šta reagovati na suđenje appeared first on Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

Dinamo odbio ponudu od 10 miliona eura: Mislav Oršić ipak ostaje na Maksimiru

Jajce Online

Kaos nakon prekida utakmice Veleža i Borca. Sucima zapaljen auto, završili u bolnici

Klik Jajce

Temperament iskusnog stručnjaka opet došao do izražaja: Musemić već mora na ‘hlađenje’

Jajce Online