Connect with us

Jajce Online

Osmanović: Hitno rješavati probleme u Rukometnom savezu BiH

Avatar

Published

on

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zajednički su ocijenili na sastanku u Sarajevu da je potrebno hitno rješavati probleme u funkcionisanju Rukometnog saveza, da ne bi došao u pitanje nastup na Evropskom prvenstvu za koje je rukometna reprezentacija izborila plasman.

Osmanović je rekao da će uložiti maksimum napora da se riješi problem dugovanja koja su Savezu ostala iz vremena od prije registrovanja Rukometnog saveza u skladu sa Zakonom o sportu, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

– Rješenje treba tražiti hitno u interesu sporta. Apelujem na sve institucije koje mogu pomoći da se aktivno uključe u rješavanje problema kako bi se obezbijedilo finansijsko funkcionisanje Rukometnog saveza. Problem ranijeg duga treba rješavati, ali ne na način da ugrozimo nastupe reprezentacije – rekao je ministar Osmanović.

Predstavnici Rukometnog saveza BiH informisali su ministra Osmanovića da nisu u mogućnosti da deblokiraju račun saveza i dobiju identifikacioni broj od Poreske uprave Federacije BiH zbog prethodnog duga od 800 hiljada maraka, koji je s kamatama narastao na oko milion i po maraka.

Naglasili su i da je aktuelni Upravni odbor Rukometnog saveza uspio da obezbijedi sredstva za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te izrazili bojazan da ukoliko aktuelni problem ne bude riješen, neće moći obezbijediti sredstva za nastup na prvenstvu Evrope.

 

 

(Fokus.ba)

Objava Osmanović: Hitno rješavati probleme u Rukometnom savezu BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement