Connect with us

BiH

Osmanović: Teško će biti raditi ako SNSD ostane pri svom stavu

Avatar

Published

on

Osmanović: Teško će biti raditi ako SNSD ostane pri svom stavu

Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović rekao je za Klix.ba kako je SNSD odlučio blokirati rad državnih institucija jer je na ranijim primjerima vidio da Tužilaštvo BiH i OHR ne reaguju na negiranje odluka Ustavnog suda BiH.

Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović rekao je za Klix.ba kako je SNSD odlučio blokirati rad državnih institucija jer je na ranijim primjerima vidio da Tužilaštvo BiH i OHR ne reaguju na negiranje odluka Ustavnog suda BiH.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }Osmanović je kazao kako je očekivan stav SNSD-a i koalicionih partnera iz bh. entiteta RS jer nije bilo adekvatne reakcije na SNSD-ovo negiranje ranije donesenih odluka Ustavnog suda BiH. Kako kaže, da su Tužilaštvo BiH i OHR reagovali kada je sproveden neustavni referendum u RS-u danas se ne bi doveli u ovu situaciju.

“Očigledno se stalno pomjeraju granice kada je riječ o strankama iz bh. entiteta RS jer stalno vidimo kršenje zakona i Dejtonskog mirovnog sporazuma, a nema adekvatne reakcije. U tim slučajevima moraju reagovati Tužilaštvo BiH i OHR. Sada smo došli u poziciju da je SNSD sebi dao za pravo da se toliko drzne i da najavi blokadu rada državnih institucija”, rekao je Osmanović.

Kako kaže, očekuje da Tužilaštvo BiH u skladu s Krivičnim zakonom BiH podigne optužnice protiv svih onih koji osporavaju odluke Ustavnog suda BiH, a od OHR-a i PICK-a da sankcionišu sve političare koji dovode u pitanje sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Svim probosanskim strankama ostalo je da tražimo odgovornost nadležnih institucija. To je prije svega Tužilaštvo BiH. Teško će bit raditi u Parlamentarnoj skupštini BiH ako ostanu pri ovom stavu. Ne znam kako će se ponašati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija. Mora se pokazati da u BiH postoji vladavina zakona”, zaključio je Osmanović.

Podsjećamo, predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović rekla je danas da predstavnici RS-a u institucijama obustavljaju rad u odlučivanju dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu.

Klix.ba

Objava Osmanović: Teško će biti raditi ako SNSD ostane pri svom stavu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement