Connect with us

BiH

Ostavio pravo i posvetio se starom zanatu – Jajce Press – Provjer…

Jajce Press

Published

on


Limarski zanat je ne samo dio kulturne baštine atraktivan za muzejsku postavku, nego i jedno od perspektivnijih zanimanja.

Svjedoči o tome Adnan Jusić, vlasnik limarske zanatske radnje, inače i predsjednik Upravnog odbora Obrtničke komore Kantona Sarajevo.

„ Nekada su roditelji plašili djecu: Ako ne učiš, bićeš niko i ništa! Ići ćes na zanat! Obrtnička komora u saradnji sa Opštinom Stari Grad organizuje manifestacije i susrete sa mladim učenicima u svrhu upoznavanja zanatskih zanimanja. Ovakvi susreti  mlade rasterećuju predrasuda. Neki zanati, a jedan od njih je i limarski, mogu biti perspektivni i od zanata se može živjeti. Ne možeš voziti Mercedes, ali možeš Ford. Možeš otići na more ili negdje drugo na odmor. Sa dobrim zanatom možeš i u inostranstvu posao da nađeš, ali sa pravnim fakultetom nikada“ – kaže Adnan Jusić, koji je i pravnik po struci za portal Svijetzanata.com

Jusić je ostavio pravo i kancelarijski posao, odlučio se preuzeti dajdžinu radnju u Ulici Veliki ćurčiluk 39  u Sarajevu.

Proizvodi predivne stvari:  roštilje, sač, kazane, lonce, horoze za dimnjake i sulunare, aluminijsko posuđe i tepsije, razne vrste peći, gorionike za žar za nargile, šiš za kafu, kalup za tulumbe, mašice i lopatice, rende…

Radiosarajevo.ba

Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement
The location could not be found.