Connect with us

Jajce

Oštećeno spomen-obilježje šehidima u Jajcu

Avatar

Published

on

Nepoznata osoba ili više njih tokom bajramskih praznika oštetili i oskvrnavili su Centralno obilježje šehida i poginulih boraca općine Jajce koje se nalazi u haremu džamije Esme sultanije.

-Primijetili smo oštećenje na glavnoj ploči drugog dana Ramazanskog bajrama koji se obilježava kao Dan šehida. Nismo htjeli odmah da reagujemo jer nismo želli da umanjimo vrijednost i važnost ovog značajnog datuma za sviju nas, pogotovo za roditelje koji su izgubili svoje evlade.

Ovim putem osuđujemo ovaj vandalski čin koji nije udar samo na spomen-obilježje već i najbolje sinove BiH koji su dali svoje živote da bi mi danas živjeli u miru. Iskreno se nadamo da će se počinioci kajati što su učinili, ali pravda ih čeka na drugom svijetu.

Ovo što je urađeno nema opravdanja, isto tako nadamo se da će se povesti malo više računa i čuvati sva obilježja u našem gradu bez obzira o kojoj se nacionalnoj pripadnosti radilo, navode iz Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Jajce na čijem je čelu Smajo Nuhanović.

 

(Jajce Online)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement