18.6 C
Jajce
Nedjelja, 14 kolovoza, 2022
BiH

Osumnjičeni za najveću pljačku krije se u Srbiji?!

Velika potraga za muškarcem optuženim za jednu od najvećih provala u engleskoj pravnoj istoriji je u toku, pokazala je istraga Bi-Bi-Sija

Navodi se da je Alfredo Lindli vodio seriju provala u luksuzne kuće tri poznate ličnosti u decembru 2019. godine – uključujući i pljačku oko 25 miliona funti u kući naslednice Formule 1 Tamare Eklston.

Italijanske vlasti takođe optužuju Lindlija za raciju u kući Patrika Vijere, sada menadžera Kristal Palasa, 2009. godine.

Veruje se da je Lindli u Beogradu.

Ovaj 40-godišnji državljanin Perua ima krivični dosije u Italiji za prevare i provale pod višestrukim identitetima još od 1995. godine, prema sudskim dokumentima do kojih je došao Bi-Bi-Si.

Informacija pokazuje da je Lindli u protekloj deceniji koristio najmanje 19 alijasa – uključujući Danijel Vuković, Ljubomir Romanov i Ljubomir Radosavljević.

Dokumenti otkrivaju da ovi identiteti imaju veze sa raznim evropskim gradovima, uključujući Beograd, Sarajevo, Milano i Zagreb.

Pod imenom Ljubomir Romanov, Lindli se pojavio pred sudom u Beogradu 27. avgusta suočen sa izručenjem Velikoj Britaniji.

Slučaj je pokrenulo Odeljenje za organizovani kriminal Republike Srbije. Međutim, kako piše Bi-Bi-Si, srpske vlasti su odbile ekstradiciju i veruje se da je Lindli još uvek u Beogradu.

Naveden je kao suvlasnik građevinske firme u centru grada. Prema njegovoj legitimaciji koju je izdala Vlada Srbije, njegova kućna adresa je u Obrenovcu.

Detektivi Metropolitan policije kažu da se Lindli „traži za saslušanje u vezi sa serijom provala visoke vrednosti počinjenih u decembru 2019. u Kensingtonu i Čelsiju“.

Ranije ove godine, četvorica rumunskih državljana oslobođena su sumnje da su bili deo zavere da počine provalu nakon dvomesečnog suđenja.

Italijani Jugoslav Jovanović (24), Alesandro Donati (44) i Alesandro Malteze (45) izručeni su iz Italije u Veliku Britaniju i priznali su da su učestvovali u pljačkama.

 

 

(Blic)

The post Osumnjičeni za najveću pljačku krije se u Srbiji?! appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Memorijalni centar Srebrenica na primjeru “Ćirilice” o negiranju genocida

Jajce Online

Slike iz svijeta

Jajce Online

Arapski turisti se vraćaju u BiH, do kraja ljeta će ih biti još više

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!