17.3 C
Jajce
Subota, 23 rujna, 2023
BiH

OSVRT NA REZULTATE IZBORA: Tko će predstavljati Jajce?

Pogled na rezultate izbora, projekcija sastava županijskog sabora i tko će nas iz Jajca predstavljati u Travniku

 

Iza nas su još jedni Opći izbori u Bosni i Hercegovini. Još se tinta na glasačkim listićima nije ni osušila i prerano je za neke konkretne analize ostvarenih rezultata, ali zanimljivo je pogledati kako bi se mogla izvršiti podjela mandata u našoj županiji Središnjoj Bosni.

Prema trenutnoj situaciji, SDA će imati 11 mandata u Saboru, zatim slijedi HDZ BiH sa svojim partnerima iz HNS-a s 8 mandata, ali je vrlo izvjesno da će pristizanjem glasova onih birača koji su svoje pravo glasa ostvarili putem pošte broj mandata partnera iz Hrvatskog narodnog sabora biti 9. Svoje predstavnike u Saboru imat će još SDP sa 4 zastupnika, Narod i pravda 3 te Demokratska fronta i HDZ 1990 sa po 2 zastupnika.

Nakon prebrojavanja glasova mobilnih timova te glasova onih birača koji su glasali na biračkim mjestima za nepotvrđene glasove te prebrojavanjem glasova pristiglih putem pošte, Središnje izborno povjerenstvo objavit će potvrđene rezultate nakon kojih slijede pregovori o formiranju vlasti u našoj Županiji.

Općina Jajce će i u ovom mandatnom razdoblju 2022-2026 godine u Saboru imati svoje predstavnike i to Ivu Šimunovića iz HDZ BiH te Seminu Mukić iz SDA.

Poželimo im da zajedničkim snagama rade na dobrobit svih stanovnika naše općine!

 

klik jajce

Zabranjeno je neovlašteno kopiranje i objavljivanje autorskih sadržaja sa portala Klik Jajce!

Povezane vijesti

Tražio marku pa ga brutalno pretukao

Jajce Online

Slike iz života bh. filma: Možda najvažniji dokument o kinematografiji BiH zatvorio AJB DOC

Jajce Online

Na sinoćnjoj utakmici: Navijač Sheriffa na komadu papira napisao poruku za Edina Džeku

Jajce Online