Connect with us

BiH

Otac i sin iz BiH u dvorištu porodične kuće pokrenuli biznis

Avatar

Published

on

Otac i sin iz Dervente u dvorištu porodične kuće pokrenuli biznis

Otac i sin iz Dervente u dvorištu porodične kuće pokrenuli biznisFoto: SRNA
Dvadesetpetogodišnji Grozdan imao je priliku da radi u firmama na području Dervente i mogućnost da ode iz zemlje, ali kaže da kad čovjek hoće da radi, onda može da ostvari svoj san i kod kuće

Proizvodnju u ovom porodičnom preduzeću Simikići uglavnom zasnivaju na pravljenju mašina za rezanje i cijepanje drveta, te za pilane.

Dvadesetpetogodišnji Grozdan, koji je po zanimanju metalski bravar, kaže da je vremenom proizvodni program proširen na mašinsku obradu metala, kovanje, presovanje, štancovanje, valjanje metala, te metalurgiju praha.

On je imao je priliku da bude zaposlen u firmama na području Dervente i mogućnost da ode iz zemlje, ali kaže da kad čovjek hoće da radi, onda može da ostvari svoj san i kod kuće.

“Nakon školovanja odmah sam počeo da radim i bavim se onim za šta sam učio. Možda bih u svijetu imao veću platu, ali teško da bih bio zadovoljan kao sada. Ovdje radim kod kuće, imam vremena za prijatelje, imam slobodu”, ističe Simikić.

Foto: SRNAFoto: SRNA

On navodi da preduzeće, kvalitetom svojih proizvoda i konkurentnom cijenom, pokušava da obezbijedi dugotrajan opstanak na raznim tržištima, što u današnjim uslovima nije jednostavno.

“Sve je ručni rad. Do sada nije bilo pomoći i sve smo uradili sami. U pregovorima smo sa jednom njemačkom firmom da za njih radimo serijsku proizvodnju određenih dijelova za građevinske i druge radne mašine i, ukoliko dođe do realizacije tog posla, moraćemo da zaposlimo ljude, jer nas dvojica nećemo moći sve da stignemo”, priča Simikić.

NJegov pedesetpetogodišnji otac Grozdan kaže da je 12 godina proveo u Fabrici cijevi “Unis” u Derventi, zatim u još nekim privatnim preduzećima, a sada radi sa sinom u vlastitom pogonu.

“Do penzije je ostalo 10 godina, ako ne povećaju starosnu granicu. Prijavljeni smo, uplaćujemo obaveze, radimo kod kuće i to je najvažnije. U planu imamo kupovinu CNC mašine jer će biti potrebna u proizvodnji. Moraćemo da kupimo i trafostanicu jer nam problem predstavlja sadašnji napon”, ističe stariji Simikić.

Simikići su svom dvorištu napravili 150 metara kvadratnih radnog prostora u kojem se odvija proizvodnja.

(Srednjabosna.com)

Objava Otac i sin iz BiH u dvorištu porodične kuće pokrenuli biznis pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement