Connect with us

BiH

Otkrivena međunarodna prevara prilikom nabavke zaštitnih maski

Avatar

Published

on

Otkrivena međunarodna prevara prilikom nabavke zaštitnih maski

Tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, zajedno sa policijskim djelatnicima SIPA, poduzeli su aktivnosti u koordinaciji sa kolegama iz Slovenije, kako bi se spriječilo moguće pranje novca, povezano sa nabavom zaštitnih maski za poduzeće iz Slovenije.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama iz Slovenije, sudjelovalo je u međunarodnoj operaciji u okviru koje su u BiH privremeno oduzeta sredstva u iznosu većem od pola miliona KM.

Aktivnosti se odnose na sumnju u prijevaru prilikom nabave zaštitnih maski za jedno preduzeće iz Slovenije, u kojem su sudjelovali i određeni državljani i firme iz BiH.

Zbog sumnje u nezakonite aktivnosti, zatražena je suradnja institucija BiH, te su na prijedlog Tužiteljstva BiH i naredbu Suda BiH policijski djelatnici SIPA poduzeli određene aktivnosti na prikupljanju dokaza i blokadi određenih novčanih sredstava. Oduzeta je određena dokumentacija od četiri pravne i dvije fizičke osobe, zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca u iznosu od 586 749 KM

Istraga u ovoj međunarodnoj operaciji se nastavlja.

 

 

(NAP)

Objava Otkrivena međunarodna prevara prilikom nabavke zaštitnih maski pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement