Connect with us

Jajce Online

Otkriveni planovi za VN Danske 2020. godine

Jajce Online

Published

onHelge Sander, bivši danski ministar znanosti, tehnologije i razvoja, te Lars Seier Christensen, bivši vlasnik Saxo banke, predložili su novu stazu u kalendaru F1. Staza bi prolazila kroz samo središte glavnog grada Danske, Kopenhagena, uključujući znamenitosti kao što su danski parlament.
Bivši danski vozač, Jan Magnussen, sudjelovao je u dizajnu same staze, zajedno s poznatim njemačkim arhitektom Hermannom Tilkeom. Magnussen smatra da je dizajn nove staze sličan onome u Bakuu, te misli da bi to bila „jedna od najspektakularnijih staza u F1.“
Autosport saznaje kako su gradske vlasti već obaviještene o prijedlogu nove staze. Na njima je sada da ispitaju prijedlog i procjene utjecaj utrke na funkcioniranje centra grada. Projekt je dobio dodatnu potporu danske vlade, kraljevske obitelji i samih gradskih vlasti grada Kopenhagena. Međutim, sve strane zahtijevaju isključivo privatno financiranje ovog projekta. Projekt je već naišao na protivljenje zelene akcije. Dodatan problem bio bi funkcioniranje samog grada tijekom trkaćeg vikenda, s obzirom da bi uži centar grada bio u potpunosti blokiran.
„Imali smo vrlo pozitivne sastanke s vodstvom F1, osjećam da bi voljeli da se ovaj projekt ostvari,“ rekao je Sander.
Christensen, čija je Saxo banka sponzorirala F1 momčad Lotus, uvjeren je kako bi svaka VN Danske bila u potpunosti rasprodana. Optimizam temelji prvenstveno na popularnosti Kevina Magnussena.
„Nećemo imati problema s prodajom karata. Trenutno su četiri nordijska vozača u F1 (Magnussen, Ericsson, Raikkonen i Bottas), a njihovi navijači moraju putovati u Belgiju ili južnu Njemačku na utrku F1. Međutim, trebat će nam javni i privatni investitori za projekt ove veličine,“ tvrdi Christensen.
Danska nikad nije bila domaćin utrke F1 prvenstva. Međutim, 1961. i 1962. godine grad Roskilde, rodni grad Kevina i Jana Magnussena, ugostio je dvije “non-championship” F1 utrke. 1961. je pobijedio Stirling Moss, a 1962. Jack Brabham.
 
 
(gp1.hr)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement