Connect with us

BiH

Ova tri proizvoda za djecu su povučena sa tržišta BiH (FOTO)

Avatar

Published

on

Ova tri proizvoda za djecu su povučena sa tržišta BiH (FOTO)

BiH

Agencija za nadzor nad tržištem

Uvoznici ova tri proizvoda preuzeli su dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, kao i informisanja potrošača o rizicima i načinu vraćanja proizvoda

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Agencija za nadzor nad tržištem BiH izdala je upozorenje za tri nesigurna proizvoda na tržištu BiH – dječija hodalica “Alpina Jurutek”, dječija stolica za hranjenje proizvođača “HK trejd bander” i trotinet “H-1” proizvođača “Luksen trejd kompani”, čiji su uvoznici kompanije iz Brčkog.

Iz Agencije je saopšteno da je riječ o hodalici turskog proizvođača “Borami plastik imalat italat ihračat”, a uvoznik za BiH je kompanija “Nermus” iz Brčkog.

Ova dječija hodalica, kako se navodi, predstavlja ozbiljan rizik od povrede za djecu jer nije stabilna, može se prevrnuti, a uputstvo i informacija o proizvodu nisu napisani ni na jednom od službenih jezika u BiH.

Kad je riječ o preklopnoj dječijoj stolici za hranjenje, kineskog proizvođača “HK trejd bander”, čiji je uvoznik za BiH “Maksi prom” iz Brčkog, proizvod predstavlja ozbiljan rizik od povrede za djecu, jer ne ispunjava određene zahtjeve i moguće je uklještenje prstiju.

Trotinet kineskog proizvođača “Luksen trejd kompani”, čiji uvoznik za BiH je kompanija “ZiN” (Z&N) iz Brčkog, predstavlja rizik od povrede, zbog neodgovarajućeg prečnika točkova i ručki upravljača, a upozorenja i uputstva za upotrebu nisu napisana ni na jednom od službenih jezika u BiH.

Uvoznici ova tri proizvoda preuzeli su dobrovoljne mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, kao i informisanja potrošača o rizicima i načinu vraćanja proizvoda.

Potrošačima koji su kupili jedan od ova tri proizvoda preporučuje se da ih odmah prestanu koristiti i vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su kupljeni.

Fokus.ba

Objava Ova tri proizvoda za djecu su povučena sa tržišta BiH (FOTO) pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement