Connect with us

BiH

Ove sedmice pretežno oblačno vrijeme s kišom, već iduće će biti toplij…

Avatar

Published

on

Ove sedmice pretežno oblačno vrijeme s kišom, već iduće će biti toplij...

Sinoptička karta otkriva kako se vremenske prilike u Bosni i Hercegovini neće znatnije promjeniti do kraja ove sedmice, a već iduće sedmice nas očekuje toplije vrijeme.

Sinoptička karta otkriva kako se vremenske prilike u Bosni i Hercegovini neće znatnije promjeniti do kraja ove sedmice, a već iduće sedmice nas očekuje toplije vrijeme.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u toku ove sedmice preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u sjevernim i centralnim područjima očekuje se u popodnevnim satima slaba kiša ili lokalni pljusak. Više sunčanih sati moguće je u Hercegovini.

Ujutru će biti svježije u odnosu na prethodnu sedmicu i temperature će se kretati od osam do 13 stepeni u Bosni, a u Hercegovini do 18 stepeni. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 19 i 25, na jugu do 29 stepeni.

Sutra se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni će prije podne biti dosta magle ili niske naoblake, a sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka će većinom biti između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će većinom biti između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno će padati slabija kiša ili kratkotrajan pljusak. Najniža jutarnja temperatura zraka će većinom biti između 8 i 13 stpeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Za četvrtak se u našoj zemlji prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između 10 i 15 stepni, na jugu zemlje i do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U petak će u Bosni prije podne biti dosta magle i niske naoblake, sunčanije će biti u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Naredne sedmice toplije

U toku naredne sedmice (period od 16. do 23. septembra) prognozira se stabilnije i toplije vrijeme uz više sunčanih sati. U centralnim i sjevernim područjima očekuje se nešto više oblaka u donosu na krajnji jug.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 12 do 17 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje do 20 stepeni.

Temperature zraka će tokom dana u Bosni biti od 23 do 28 stepeni, a u Hercegovini do 31 stepen.

Klix.ba

Objava Ove sedmice pretežno oblačno vrijeme s kišom, već iduće će biti toplije pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement