Connect with us

Jajce

‘OVO JE KUKAVIČKI’ Mladi Bošnjak lagao pred kamerama kad su ga pitali …

Avatar

Published

on

Policija u bosanskohercegovačkom gradiću Uskoplju istragom je utvrdila kako je mladić bošnjačke nacionalnosti osobno ispisao provokativne poruke nacionalističkog sadržaja usmjerene protiv Bošnjaka, a potom to prijavio kao kazneno djelo nepoznatih počinitelja, izvijestilo je u petak Ministarstvo unutarnjih poslova županije Središnja Bosna.

Adis Pokvić iz Uskoplja u ponedjeljak je prijavio policiji kako su nepoznate osobe na nekoliko automobila te na fasadama obiteljskih kuća iscrtali kukaste križeve te poruke usmjerene protiv Bošnjaka poput “Bit će još Srebrenice” i “Balije”.

Nakon prijave županijska policija je, u suradnji s federalnom, otvorila istragu, a u petak su objavili kako je je utvrđeno da je grafite ispisala upravo osoba koja je sve prijavila.

“Opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P., rođene 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, stoji u policijskom priopćenju.

Upravo je Pokvić bio među osobama koje su nakon incidenta komentirali cijeli slučaj pa je ekipa Radio Bugojna zabilježila i njegovu izjavu u kojoj je kazao kako živi i radi u Austriji, a u Uskoplje je došao na odmor pa je šokiran time što se dogodilo.

“Jučer sam stigao s puta, a sinoć sam otišao s drugovima proslaviti. Budim se jutros i pronalazim ovo na autima ispisano. Ne znam što reći, ovo je kukavički”, kazao je počinitelj novinarima.

Protiv Pokvića je podnesena kaznena prijava, no još uvijek nije jasan motiv koji ga je potaknuo na ovakav postupak.

Unatoč ratnim sukobima u Uskoplju nakon rata nije bilo međunacionalnih sukoba, a Bošnjaci i Hrvati u toj općini žive skladno.

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement