Connect with us

BiH

Ovo je novi cjenovnik iz restorana Parlamenta BiH: Ponuda bogata, cije…

Avatar

Published

on

Cjenovnik koji je stupio na snagu danas (Foto: Klix.ba)

Sa novom godinom i novim sazivom Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH stigao je i ažurirani cjenovnik u restoranu sa sjajnom ponudom, ali i još boljim, moglo bi se reći – nevjerovatnim cijenama.

Sa novom godinom i novim sazivom Zastupničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH stigao je i ažurirani cjenovnik u restoranu sa sjajnom ponudom, ali i još boljim, moglo bi se reći – nevjerovatnim cijenama.

Ako u obzir uzmemo da jedan državni parlamentarac na mjesečnom nivou na svoj konto primi oko 5.000 KM, i tako pune četiri godine (ako ne i više), a da naprimjer jedan kvalitetan obrok za supom, glavnim jelom, salatom i desertom košta oko 10 KM jasno je kakav život žive oni kojima su građani dali glas na izborima, a koji veoma često iznevjere to povjerenje.

Treba istaći da je nedavno službenicima u institucijama BiH povećan topli obrok, a cijene u restoranu gdje objeduju su ostale za poželjeti.

No, vratimo se restoranu koji bi definitivno bio najposjećeniji ugostiteljski objekat u BiH kada bi mu vrata bila otvorena za sve stanovnike BiH, a ne samo za one koji sjede u udobnim parlamentarnim foteljama i njihovim sektorima.

Teleću supu parlamentarci plaćaju 1 KM, a za sendvič sa sirom izdvajaju 2 KM, dok je sa sudžukom skuplji za markicu.

Cjenovnik koji je stupio na snagu danas (Foto: Klix.ba) Cjenovnik koji je stupio na snagu danas (Foto: Klix.ba)

Kada se govori o gotovim jelima tu je bogata gastronomska ponuda. Uštipci za 2
KM, musaka sa krompirom za 3,50 KM, bosanski lonac za 4 KM, a zatim ramstek u susamu za samo 4,50 KM. Ako ste ljubitelj pohovane piletine možete je dobiti za skromne 3,50 KM, a ako volite losos stek sa roštilja njega ćete platiti 7 KM.
Kilogram pastrmke košta 20 KM, a orade 40 KM. Za ljubitelje svinjskog mesa tu je vrat sa roštilja za 3,50 KM.

Što se tiče priloga, svi koštaju po jednu marku – restovani krompir, blitva sa krompirom i rizi bizi.

Od salata tu su miješana i kisela paprika, po jednu konvertibilnu marku. Za kraj, ko voli zasladiti, izdvojit će 1,50 KM za kolač.

Podsjetimo, sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mjesec januar 2020. godine iznosila je 1.965,96 KM i za 19,50 KM je skuplja od potrošačke korpe za prethodni mjesec.

Prosječna plaća isplaćena u Federaciji BiH za mjesec novembar 2019. iznosila je 932 KM i za 10 KM je niža od prosječne plaće isplaćene u oktobru 2019. godine.

Pokrivenost Sindikalne potrošačke korpe prosječnom plaćom je 47,40 posto. Samu potrošačku korpu u najvećem obimu, 42,3 posto čini prehrana.

Klix.ba

Objava Ovo je novi cjenovnik iz restorana Parlamenta BiH: Ponuda bogata, cijene sitnica pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement