16.3 C
Jajce
Srijeda, 28 veljače, 2024
BiH

Ovo ostrvo je najbolje čuvana tajna Mediterana

Ostrvo Formentera je možda i najbolje čuvana tajna Mediterana, i imajući u vidu da se turizam polako oporavlja, treba ga upisati na listu destinacija koje obavezno treba posjetiti.

Formentera je najmanje i najjužnije ostrvo arhipelaga Balearska ostrva u Španiji, i tu se miješaju i kombinuju najnevjerovatniji pojmovi, divlja priroda, balearski glamur i hipi atmosfera. Mekani pijesak na plaži, sunce na licu, koktel u ruci, lagano uživanje u tromom ljetnom danu… Formentera je svakako jedna od najbolje čuvanih tajni Mediterana, zahvaljujući božanstvenim netaknutim plažama, hipi šarmu i egzotičnoj energiji. Udaljeno je samo 35 minuta vožnje trajektom od hedonističke Ibice, međutim, tamo vladaju neka drugačija pravila nego što je slučaj na mnogo poznatijoj sestri Ibici. Hipi vibracija ovog malenog ostrva je vrlo čvrsto ukorijenjena, i sastavni je dio svakodnevice, zahvaljujući izvornoj hipi ekipi koja je tamo ljetovala još šezdesetih.

Sa samo 20 kilometara dužine i osam kilometara širine, Formentera je savršene veličine za istraživanje na skuteru ili biciklu, što znači da lako možete doći do onih ušuškanih dragulja i skrivenih plaža koje su inače i glavni aduti ostrva.

Sa naizgled beskrajno plitkim vodama, cijelo područje je nevjerovatno prikladno za porodične odmore. Osim kupanja u kristalno čistom tirkiznom moru, ovdje možete uživati u svim vodenim sportovima i aktivnostima. I naravno, sve to polako, sa merakom, jer su na ostrvu žurba i nervoza gotovo iskorijenjeni.

Treba istaći da je sama udaljenost od matice Španije bila blagotvorna za mještane u ovim teškim vremenima, pa tamo zaraženih virusom korona gotovo i da nema, što Formenteru čini idealnom post-pandemijskom destinacijom koja se mora upoznati.

     (b92)

 

The post Ovo ostrvo je najbolje čuvana tajna Mediterana appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Advertisement

Povezane vijesti

U Sloveniji 2.888 osoba pozitivno na koronavirus, preminule 3 osobe

Jajce Online

Policija i dalje traga za osumnjičenim za ubistvo u Prijedoru

Jajce Online

Pronašao novčanik s većom količinom novca i nije ga odnio u policiju

Jajce Online