Klik Jajce
BiH Jajce Online

Ovo su knjige koje morate pročitati ovoga ljeta!

Ljeto, osim što služi za odmor i opuštanje, predstavlja i prilike za nove početke. Krajem ljeta i početkom jeseni odmorni smo, inspirirani i često donosim neke nove odluke i puni smo novih ideja. Često je to zbog više druženja gdje imamo prilike čuti nešto novo i korisno. No također zbog više slobodnog vremena koje koristimo za dodatne edukacije ili čitanje knjiga. Kako biste spojili ugodno s korisnim, donosimo ideje za knjige koje morate pročitati ovoga ljeta.

Možda ste čuli za bestseler “Bogati otac, siromašni otac” čiji je autor Robert T. Kiyosaki? I dok vam svakako preporučujemo i tu knjigu, ovu je napisala njegova supruga Kim Kiyosaki. Kako sama kaže motivirala ju je različitost žena i muškaraca kada se radi o novcu. Pod “bogata žena” smatra financijski neovisnu ženu, čemu bi svaka od nas trebala težiti, a kroz ovu knjigu saznat ćete kako.

Ustrajnost: Žene, poslovi i vođenje

COO Facebooka 2013. godine je objavila knjigu koja je i danas obavezno štivo za sve postojeće i buduće poduzetnice i poslovne liderice. Osim karijernih savjeta u knjizi se dotiče i životnih, primjerice kako balansirati karijeru i obiteljski život. Sav prihod od zarade na ovoj knjizi Sheryl je donirala neprofitnoj organizaciji Lean In koja pruža podršku ambicioznim ženama te drugim organizacijama za prava žena. Svakako pogledajte i njezin inspirativan TED govor na istoimene teme.

Lagom: švedsko umijeće uravnotežena života

Za odmor od poslovnog štiva odaberite ovu opuštajuću knjigu s važnim porukama. Švedska je zemlja jednih od najsretnijih ljudi na svijetu, a njihov životni stil sve je popularniji diljem svijeta. U ovoj knjizi autorica Linnea Dunne objašnjava kako je lagom način života opušteni, duhovan, prirodan. Piše kako se on provodi u Švedskoj i kako ga mi možemo jednostavno primijeniti i u svojim životima. Naučit ćete kako “urediti” svoj dom, sebe i odnose s drugima prema lagom principima.

Žena koja je legla u krevet na godinu dana

Knjiga neobičnog naziva i sadržajem je neobična, zanimljiva i poučna. Možda ste nekada u životu čuli ili sami izgovorili onu “ne moram ja ništa, ja sam se namorala”. Upravo je to bila misao vodilja Eve kada je jedan dan samo odlučila ostati u krevetu i prestati biti osoba kakvu svi očekuju da bude. Ovaj duhovit i dirljiv roman savršeno je štivo za sunčanje na plaži i promišljanje o vlastitim moranjima i nemoranjima.

Veronika je odlučila umrijeti

Uz knjige koje morate pročitati obavezno mora biti barem jedna od Paula Coelhoa. Preporučujemo da to bude upravo ova! Priča prati Veroniku, mladu djevojku iz Ljubljane koja si je odlučila oduzeti život, a ta odluka vodi je do psihijatarske klinike. Upravo na tom mjestu beznađa i ludila ona pronalazi sve ono za čime je tragala. Poučna i dirljiva priča koja se lako i brzo čita!

 

 

(suvremenazena.hr)

The post Ovo su knjige koje morate pročitati ovoga ljeta! appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Suđenja traju i po 20 godina: Krajina želi zakon o pravu na suđenje u …

Jajce Online

U Sarajevu preminuo Jovan Divjak

Jajce Online

Koronavirus u BiH: U Kantonu Sarajevo još osam zaraženih

Jajce Online