Connect with us

BiH

Ovo su lijekovi protiv koronavirusa koje će BiH dobiti kao pomoć

Avatar

Published

on

Ovo su lijekovi protiv koronavirusa koje će BiH dobiti kao pomoć

Ministarstvo civilnih poslova BiH finalizira procedure za donaciju lijekova namijenjenih Bosni i Hercegovini, a na prijedlog kompanija koje su izrazile potrebu da pomognu BiH u doba pandemije koronavirusa, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

U toku je potpisivanja ugovora o donaciji sa sljedećim respektabilnim farmaceutskim tvrtkama: “Bayer”, “Sandoz”, “Zada Phaarmaceuticals” i “Sanofi”. “Sanofi” je pripremio 16.020 tableta, odnosno 267 pakiranja lijeka “plaquenil” od 200 miligrama. Kompanija “Zada Pharmaceuticals” donirat će lijek “malcovir” (hidroksihlorohin sulfat) film tabete 200 mg x 30” – navedeno je u saopćenju.

“Zada” će lijekove donirati zdravstvenim ustanovama u BiH direktnom distribucijom.

Kompanija “Sandoz” donirat će 22.800 tableta “hydroxychloroquine sulfata”, što prema standardima, obuhvata 1.900 pacijenata, dok će “Bayer” donirati novčana sredstva u iznosu od 10.000 eura, koji će ravnomjerno biti raspoređeni krajnjim korisnicima” – dodaje se.

Svi administrativno-pravni aspekti ove aktivnosti bit će završeni po dobivanju saglasnosti, a nakon toga se očekuje i isporuka doniranih medicinskih potrepština, kao i uplata novčane pomoći.

Objava Ovo su lijekovi protiv koronavirusa koje će BiH dobiti kao pomoć pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement