Connect with us

BiH

Ovoga vikenda tradicionalni Dani kosidbe na Kupresu

Avatar

Published

on

U organizaciji Javne ustanove za kulturu Hrvatski dom Kupres 6. i 7. srpnja bit će održana tradicionalna manifestacija Dani kosidbe na Kupresu 2019.

U okviru manifestacije planirano je održavanje etno festivala “Moj Ivane”, viteško natjecanje kosaca te natjecanje u tradicijskim sportskim vještinama.

Prvog dana planirano je prvenstvo lovačkih udruga Hercegbosanske županije na Stolinu vrilu te malonogometni turnir na Kupreškom polju.

Istoga dana u 20 sati u velikoj dvorani “Hrvatskog doma” održat će se 2. etno festival “Moj Ivane – Kupres” na kojem će nastupiti ženska vokalna skupina “Ivančice” iz Kupresa, muška vokalna skupina “Kupreški bećari”, muška pjevačka skupina “Vukšićki bećari” iz Vukšića (RH), HKUD Valpovo 1905 iz Valpova (RH), Hrvatsko folklorno društvo Jadro iz Solina (RH), KUD Josip Šošić iz Tenje (RH), KUD “Hrvatska žena” iz novog Travnika, te etno glazbena skupina “Sinovi Hercegovine” iz Širokog Brijega.

Program počinje u nedjelju, u 10 sati, županijskom stočarkom izložbom. Od 13 sati na redu su natjecanja u tradicionalnim sportovima, a za 14 sati najavljeno je viteško natjecanje kosaca, nakon kojeg slijede međunarodne galopske utrke.

Proglašenje pobjednika planirano je u 18 sati, najavili su organizatori.

Fena

Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement