26.2 C
Jajce
Četvrtak, 11 kolovoza, 2022
Jajce

Ovogodišnji Desant na Jajce održati će se na tri lokacije koje svojom ljepotom oduzimaju dah

U Jajcu se od 26. do 28. augusta po treći put održava Festival Desant na Jajce, čije će ovogodišnje izdanje ponuditi najbogatiji program do sada, i to na tri scene na lokacijama koje svojom ljepotom oduzimaju dah.

Tako će ispod vjerovatno najpoznatije atrakcije Kraljevskog grada Jajca – Plivskog vodopada nastupiti fantastična Dubioza kolektiv, te poznati turski DJ i producent Burak Yeter, dok će kod Katakombi na Tvrđavi koncert održati vrhunski interpretator sevdaha Damir Imamović.

Na Festivalu će nastupiti i After Affair, Zlijay, Frenkie, Indigo i brojni drugi, a paralelno sa trajanjem Festivala u Domu AVNOJ-a u Jajcu će biti održane reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Festival Desant na Jajce osmišljen je kao kulturno-umjetnički događaj, koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete Jajce.

Sama riječ “desant” znači silazak, spuštanje, iskrcavanje, a organizatori naglašavaju kako je Desant na Jajce zamišljen kao svjevrsno “iskrcavanje umjetnika i turista u Jajce” i očekuju kako će i ove godine posjetitelji u velikom broju doći u Jajce tokom trajanja Festivala.

Desant na Jajce dešava se krajem špice ljetne turističke sezone i predstavlja idealan povod za posjetu Jajcu prije početka školske godine i završetka godišnjih odmora.

Ovaj festival je, zapravo, odlična prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u besplatnim filmskim projekcijama, atraktivnim muzičkim događajima, te da se istraže atrakcije Kraljevskog grada Jajca.

Treba napomenuti kako se u ovom gradu nalazi čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori Festivala Desant na Jajce su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacije Evropske unije u BiH.

Sponzori Festivala su Tuborg, Jaegermeister, BH Telecom, Jack Daniel's, voda Sara i Bingo.

Više informacija o Festivalu može se pronaći na web stranici Festivala, a ulaznice za koncerte Dubioze kolektiv, Damira Imamovića i Buraka Yetera i After Affair mogu se kupiti i putem sustava kupikartu.ba

 

Povezane vijesti

Dedić u Jajcu: Nastojat ćemo obezbijediti podršku poljoprivredi

Jajce Online

Lovačka sekcija “Rika” veoma aktivna

Jajce Online

Jajčanka Viktorija Cafurek kandidatkinja za fotomodel FBiH

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!