Connect with us

Jajce Online

Ozilov menadžer ljut na Artetu: Navijači moraju znati istinu, tu nema fudbalskih razloga

Avatar

Published

on

Erkut Sogut, menadžer fudbalera Arsenala Mesuta Ozila, poručio je kako je trener Topnika Mikel Arteta krio istinu u vezi bivšeg reprezentativca Njemačke.

Erkut Sogut, menadžer fudbalera Arsenala Mesuta Ozila, poručio je kako je trener Topnika Mikel Arteta krio istinu u vezi bivšeg reprezentativca Njemačke.

Iako je najplaćeniji igrač Arsenala, Ozil je izostavljen sa spiska za Evropsku ligu i Premier ligu, što je njemačkog fudbalera turskog porijekla teško pogodilo.

“Moja savest je mirna jer sam bio fer. Odluka je čisto fudbalska. Komunicirali smo, znali smo šta da očekujemo jedan od drugog”, objasnio je Arteta. “Moj posao je da izvučem najbolje iz svakog igrača. Mislim da sam podbacio kada je reč o Mesutu”.

Ipak, agent nekadašnjeg nemačkog reprezentativca tvrdi da to nisu pravi razlozi.

“Navijači Arsenala zaslužuju istinu, ne ono što govori Arteta. On nije bio fer, iskren i transparentan, nije se odnosio sa poštovanjem prema nekome ko ima ugovor i ko je vjeran klubu. Svi znaju da u klubu nisu bili fer prema Ozilu. Nisu mu dali šansu da se dokaže”, rekao je Sogut.

“Ako i dalje ima ugovor, valjda zaslužuje šansu da se bori za svoje mjesto. Svi su govorili da trenira dobro. Razgovarao sam sa bar petoricom njegovih saigrača, svi su rekli da je Mesut jedan od najboljih i da ne razumiju zašto nije na spisku. Koji su to fudbalski razlozi?”

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Ozilov menadžer ljut na Artetu: Navijači moraju znati istinu, tu nema fudbalskih razloga pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement