Connect with us

BiH

Paljenjem badnjaka, vatrometom i muzikom u Tuzli najavljen pravoslavni…

Avatar

Published

on

Paljenjem badnjaka, vatrometom i muzikom u Tuzli najavljen pravoslavni...

Dolazak najradosnijeg hrišćanskog blagdana Božića večeras je najavljen u Tuzli večernjom službom, paljenjem badnjaka, vatrometom i muzikom.

Dolazak najradosnijeg hrišćanskog blagdana Božića večeras je najavljen u Tuzli večernjom službom, paljenjem badnjaka, vatrometom i muzikom.

Brojni vjernici večeras su se okupili u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli gdje je služena večernja služba, a svečanu liturgiju predvodio je tuzlanski paroh Miloš Trišić.
Kako je istaknuto, u hrišćanstvu Božić označava dolazak Boga na zemlju, čija je misija spasenje ljudskog roda i predstavlja ispunjenje obećanja da Bog neće napustiti čovjeka, već će mu poslati Spasitelja.

“Tolika je milost Božija i toliko je dostojanstvo čovjekovo da je sam Bog sin spustio se u vječnosti s neba na zemlju sa prestolja slave u pećinu ovčarsku samo da ljude spase, od grijeha očisti i povrati”, kazao je u božićnoj čestitci paroh Trišić.

On je naveo da Božić predstavlja priliku u kojoj vjernici pokazuju hrišćansko milosrđe, savjetujući im da dio hrane podijele sa onima koji nemaju, ili sa onima koji toga dana ne proslavljaju ovaj blagdan.

“Budimo ovaj dan milosrdni djeleći jedni sa drugima dobro koje nam je dao Bog. Neka mir Božiji bude sa svima vama”, dodao je Trišić.

Nakon večernje službe vjernici su prešli u dvorište Saobronog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli, gdje je osvešten i zapaljen badnjak, a nebo je tradicionalno obasjao vatromet.

Sveta liturgija u tuzlanskom pravoslavnom hramu će biti služena sutra ujutro u sedam sati.

Klix.ba

Objava Paljenjem badnjaka, vatrometom i muzikom u Tuzli najavljen pravoslavni Božić pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement