Connect with us

BiH

Palmer osudio mogućnost imenovanja Špirića u Komisiju za borbu protiv …

Avatar

Published

on

Palmer osudio mogućnost imenovanja Špirića u Komisiju za borbu protiv ...

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmer osudio je mogućnost imenovanja Nikole Špirića u parlamentarnu Komisiju za borbu protiv korupcije.

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmer osudio je mogućnost imenovanja Nikole Špirića u parlamentarnu Komisiju za borbu protiv korupcije.

To se dogodilo na sastanku ministrice vanjskih poslova BIH Bisere Turković sa Palmerom.

Kako je Klix.ba ranije pisao, da je bosanskohercegovačka politika odvojena od stvarnosti pokazuje i odluka vlasti na nivou institucija BiH da predlože čovjeka s američke crne liste Nikolu Špirića da prati rad Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Ipak, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije gdje je kao član bio predložen delegat SNSD-a u Domu naroda Nikola Špirić.

Na sjednici Parlamenta BiH zastupnik SDS-a Dragan Mektić je kazao da prosto nije mogao vjerovati ko je predložen za članove Komisije pitajući da li vlast stvarno u ovolikoj mjeri degradira mentalni sklop građana.

“Čitam i gledam: Nikola Špirić. To je čovjek koji je na crnoj listi SAD-a jer je duboko involviran u korupciju u BiH. To je čovjek koji ima nekoliko istraga”, rekao je Mektić.

Konačnu odluku o članstvu Nikole Špirića u Komisiji za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH dat će Dom naroda PSBiH ispred kojeg je i predložen za člana.

U septembru 2018. godine Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su sankcije Špiriću zbog vjerodostojnih informacija o tome da je Špirić “uključen u javnu korupciju”. Na crnoj listi SAD-a završio je zbog ometanja javnih procesa vezanih za rad OSA-e.

Klix.ba

Objava Palmer osudio mogućnost imenovanja Špirića u Komisiju za borbu protiv korupcije pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement