Connect with us

Jajce Online

Panonska jezera jedinstvena turistička atrakcija u BiH

Avatar

Published

on

Iako tek na početku, turistička sezona u Tuzli već sada ruši sve rekorede. Ove godine započela je i zvanično 16 sezona jedinih slanih jezera u svijetu koji su turistički centar u središtu grada. Treba naglasiti da su panonska jezera, prema riječima gradonačelnika Tuzle, jedini turistički centar koji ima UN-ovo priznanje.

– U ovih 16 godina Panonska jezera je posjetilo 4 miliona ljudi. Ove godine je sezona odlično počela i već u prvih deset dana slana jezera je posjetilo 60 hiljada ljudi. Nadam se da će nas ove godine posjetiti pola miliona ljudi. Panonika je doprinijela razvoju Tuzle i promijenila način privređivanja u ovom gradu – rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Turistička sezona u Tuzli će svečano biti otvorena 22. juna uz muzičku grupu Valentino.

– Nadam se da ćemo uz sve Tuzlake uživati u jednom super štimungu do duboko u noć. Mi se zaista radujemo što imamo priliku biti u Tuzli i otvoriti ovu turističku sezonu. Zaista ovo nam je velika čast – istaknuo je Zijo Rizvanbegović.

Ove godine na Panonski jezerima posjetitelji će svaki dan moći uživati u brojnim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Treba naglasiti da je Panonica i domaćin Međunarodnog festivala „Kaleidoskop“ koji u ovaj grad dovodi mlade umjetnike iz cijeloga svijeta. Treba naglasiti da oko 15 posto gostiju koji dolaze na Panonska jezera su izvan BiH.

 

 

 

(Fokus.ba)

Objava Panonska jezera jedinstvena turistička atrakcija u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement