Connect with us

Jajce Online

Paprene cijene: Pogledajte koliko košta kafa u Neumu! (FOTO)

Avatar

Published

onTuristička sezona u Neumu još nije počela, ali su zato cijene u ugostiteljskim objektima već “skočile u nebo”, piše Faktor.ba.

Jedini bh. grad na moru nikad se nije smatrao elitnim odredištem i u njemu je uglavnom odsjedala “radnička klasa”, mahom iz Bosne i Hercegovine ili poneki zalutali Čeh, pa su i cijene tako bile prilagođene plićim džepovima.
Posljednjih godina one su sve bliže cijenama u Dubrovniku, a opasno su zaprijetile i onima kakve se plaćaju na najpoznatijim svjetskim destinacijama kao što je, na primjer, Venecija.

Neum bi tako zaista mogao uskoro postati bosanskohercegovački Monte Carlo, barem po iznosima koje će se uskoro izdvajati.
O tome svjedoči i jutrošnji fiskalni račun iz jednog neumskog kafića. Espresso kafa košta tri marke. Bijela kafa je marku skuplja. Bočica od dva i po decilitra mineralne vode košta takođe tri marke.
Bračni par je tako jutarnji ćeif u Neumu platio ukupno 13 maraka. U istom kafiću, navode,pivo ili sok koštaju pet maraka. Ali, nemojte da vas ovo obeshrabri ako namjeravate posjetiti Neum.

 
 
(Buka)


The post Paprene cijene: Pogledajte koliko košta kafa u Neumu! (FOTO) appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement