Connect with us

BiH

Past će mrtve glave i u BiH: Traži se ko je krivac za zapljenu skoro t…

Avatar

Published

on

Past će mrtve glave i u BiH: Traži se ko je krivac za zapljenu skoro t...

Marko Nicović, član Svjetske asocijacije šefova policija, mišljenja je da će pasti mrtve glave i u BiH, jer poslije zapljene 800 kilograma kokaina mafija traži ko je kriv. Kazao je to večeras za “Avaz” iz Beograda.

Sličan scenarij odigrao se i nakon zapljene 300 kilograma kokaina u Valensiji 2014. godine, kada se moćni crnogorski “kotorski klan” podijelio na ”škaljarski” i ”kavački” te je uslijedila serija likvidacija koja i danas drma Balkan.

Prema njegovim riječima, pošiljku od 800 kilograma mogao je da naruči samo isključivo moćan igrač u srpskom podzemlju, jer je samo organizacija transporta koštala najmanje dva miliona dolara u kešu. Vrijednost pošiljke, kada dospije na ulice, iznosi nevjerovatnih 50 miliona dolara.Nicović objašnjava da većina šverca kokaina za evropsko tržište ide rutom iz Južne Amerike preko luka u Albaniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

– Srbi i Crnogorci su tu glavni igrači. Crnogorci su pomorci, a Srbi odrađuju logistiku i pranje para. Tako to funkcionira – pojašnjava Nicović.

Nicović je naglasio da ne treba zaboraviti ni Bosance, jer su već odavno involvirani u moćne narkokartele u Srednjoj i Južnoj Americi, prije svega Meksiku. Interesantno je da su na neke pakete droge mafijaši lijepili fotografije Gavrila Principa!

– Među kriminalcima nema mržnje i vrlo dobro su povezani. Slijedi serija likvidacija, jer mafija traži ko je kriv što je pala pošiljka. Kako u Srbiji, probleme možete očekivati i u Bosni, Crnoj Gori, Albaniji i Hrvatskoj – poručuje Nicović.

Srbijanski mediji su pisali da su informacije o pošiljci stigle direktno iz Srbije.

– Srbija jeste učestvovala u akciji, ali nema logistiku za globalno djelovanje. Ključnu ulogu je odigrala američka IDEA. Amerikanci imaju ispostave u četiri ili pet zemalja svijeta – zaključio je Nicović.

Please follow and like us:

(Srednjabosna.com)

Objava Past će mrtve glave i u BiH: Traži se ko je krivac za zapljenu skoro tonu kokaina pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement